Foto: Shutterstock
Mēs visi – gan sievietes, gan vīrieši – vēlamies tikt novērtēti, it sevišķi tuvāko acīs. Mēs vēlamies, lai viņi pamana mūsu pūles un centienos. Pat tie, kas ikdienā netiecās pēc citu atzinības, nenoliegs, ka pateicības vārdi no mīļotā mutes ir kā liela karote saldākā medus.

Lai attiecībās valdītu mīlestība un harmonija, partneriem ir nepieciešams novērtēt vienam otra pūliņus, vai tā būtu mājas tīrīšana, bērnu aizvešana uz skolu vai kāds cits ikdienišķs pienākums.

Taču katrs cilvēks šo tik svarīgo sajūtu – būt novērtētam – jūt citādāk. Vienam ir nepieciešams, lai mīļotais to izsaka vārdos, bet cits vēlas saņemt smaidu, apskāvienu vai skūpstu. Lai uzzinātu, kad vīrieši laulībā jūtas visvairāk novērtēti, portāls "Parents" uzrunāja astoņus tēvus un vīrus. Kādam no viņiem šādi liek justies sievas rakstītas romantiskas zīmītes, bet cits jūtas novērtēts brīžos, kad mīļotā kopā ar viņu skatās filmu, kas sievietei pašai neiet pie sirds.

Lūk, astoņas vīriešu atbildes, kas katrai sievietei liks padomāties par to, vai un kā viņa savam dzīves partnerim liek justies novērtētam!

Kad draugi izsaka mums komplimentus

"Kad mēs satiekam draugus, tādas viņu frāzes kā "jūs esat tik mīlīgi" vai "jūs esat lielisks pāris" liek man saprast, ka esmu labs vīrs," stāsta Zakarijs. "Protams, gala rezultātā tam, ko citi domā, nav liela nozīme, taču viņu labie vārdi man liek justies novērtētam. Tas liecina par to, ka arī citi ievēro – mēs darām visu, kas mūsu spēkos, lai saglabātu attiecību esenci. Kaut sievas viedoklis par to, kāds vīrs es esmu, nenoliedzami, man ir vissvarīgākais, arī brīdis, kad kāds cits man uzsit pa plecu, liek justies labi."

Kad sieva izrāda interesi par manu aizraušanos

"Mums ar sievu nav daudz kopīgu interešu. Viņai patīk gatavot ēst, man savukārt – sports un videospēles. Tāpēc ik reizi, kad viņa kā no zila gaisa piedāvā kopīgi spēlēt videospēles vai skatīties koledžas futbola maču, es jūtos novērtēts un mīlēts, jo zinu, cik daudz viņai tas prasa," stāsta Vils. "Tas varbūt izklausās klišejiski, bet tieši šīs mazās lietas man liek justies novērtētam."

Kad viņa mani iekāro

"Nekas man neliek justies mīlētākam un novērtētākam kā brīži, kad publiski saņemu sievas negaidītu skūpstu vai pieskārienu. Tas man liek justies iekārotam kā vīrietim un vīram. Kā tu vari nejusties novērtēts, ja sieviete nespēj pretoties tavam šarmam?" stāsta trīs bērnu tēvs Marks. "Mēs abi jau sen vairs neizskatāmies kā pirms 10 gadiem, kad pirmo reizi iepazināmies. Tāpēc fakts, ka viņa vēl aizvien mani iekāro, sniedz man pacilātu sajūtu."

Foto: Shutterstock

Kad mīļotā raksta man zīmītes

"Man ir paveicies, jo sieva katru dienu man sagatavo pusdienas līdzņemšanai uz darbu. Sagatavotajā pusdienu kārbiņā viņa vienmēr ieliek arī kādu zīmīti. Rakstītais parasti ir kaut kas vienkāršs, bet mīļš, kas vienmēr uzlabo manu dienu. Un, jāatzīst, es katru dienu ar nepacietību atveru savu pusdienu kastīti. Šīs zīmītes man palīdz atcerēties, ka viņa mani novērtē arī brīžos, kad neesam viens otram blakus. Viņa šīs zīmītes raksta pat tad, kad esam sastrīdējušies vai neesam īpaši labā omā. Šādos gadījumos zīmītēs visbiežāk rakstīts "Es Tevi mīlu, un mēs tiksim tam pāri." Un sevišķi šādos brīžos es saprotu, ka viņa novērtē ne tikai mani, bet arī mūsu attiecības," savās pārdomās dalās Džons.

Kad es sniedzu viņai orgasmu

"Pirms satiku sievu, nevarēju lepoties ar lielu seksuālo pieredzi," atzīst Andrejs. "Taču viņas seksualitātes iepazīšana ir bijis kas īpašs. Protams, mana vīrieša pašapziņa pieaug, kad viņa seksa laikā sasniedz orgasmu, bet tas nav vienīgais iemesls, kāpēc šie brīži liek man justies novērtētam. Mēs ļoti ilgi un cītīgi esam strādājuši pie tā, lai uzlabotu savu seksuālo sniegumu, un ir gandarījums, ka ieguldītais darbs ir attaisnojies. Šī seksuālā tuvība ir tik intīma un personīga lieta – tikai mūsu un neviena cita, un tieši tas to padara tik īpašu."

Kad mēs kopā skatāmies filmu, kas viņai nepatīk

"Esmu viens no tiem cilvēkiem, kas 90. gadu filmas, kur galvenajās lomās ir Arnolds Švarcenegers, Stalone un Van Damme, var skatīties mūžīgi. Taču mana sieva ir pilnīgs pretstats, viņa uzskata, ka šīs filmas ir muļķīgas," atzīst Martijs. "Bet ir brīži, kad viņa tā vietā, lai nosodītu mani par filmas izvēli, ieritinās man blakus un ir gatava paciest 1,5 stundu garu filmu, kas viņai neiet pie sirds. Tas man nozīmē ļoti daudz."

Foto: Shutterstock

Kad viņa gatavo pārsteigumu manai dzimšanas dienai

"Varbūt tas izklausās muļķīgi, bet dzimšanas dienā es tieku lutināts kā karalis, un tas man vienmēr liek justies novērtētam gan kā vīram, gan tēvam. Mana ģimene nekad dzimšanas dienas nesvinēja uz visiem 100 procentiem, iespējams, tāpēc man šāda lutināšana šķiet īpaša. Tāpat papildus sievas pastiprinātai uzmanībai, ir labi apzināties, ka esmu daļa no tradīcijas, kas viņai ir ļoti īpaša. Tas nozīmē, ka arī es viņai esmu īpašs," atklāj Ārons, piebilstot, ka, viņaprāt, daudzi vīrieši jūtas līdzīgi.

Kad sieva sagaida mani mājās

"Sieva vienmēr ir mājās pirms manis. Kad es atgriežos pēc darba, viņa vienmēr nostāda mani par prioritāti – uz mirkli pārstāj darīt iesākto un sniedz man skūpstu," stāsta Tonijs. "Protams, viņa neskrien man pretim kā noilgojies labradora kucēns, taču viņai tāpat vienmēr izdodas sagaidīt mani ar plašu smaidu un sirsnīgu attieksmi, neatkarīgi no tā, kāda bijusi viņas diena. Tā vietā, lai vienkārši paskrietu viens otram garām, mēs uz mirkli apstājamies, ieskatāmies viens otram acīs, samīļojamies un sabučojamies. Tas ir lielisks atgādinājums, ka mēs joprojām esam iemīlējušies, kas liek man justies novērtētam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!