Foto: Pexels
Vai esi kādreiz slēpis gardumus no bērniem, lai... panašķotos pats? Vai notiesājis smalkmaizīti mašīnā pie mājas, lai tā netiktu atņemta? Ja tā, tu neesi vienīgais.

Vismaz, aptaujājot 2000 amerikāņus, izrādījies, ka gandrīz puse (48%) slēpj savus mīļākos našķus, turklāt nevēlas ar tiem dalīties, raksta portālā "Study Finds". 53% aptaujāto cilvēku apgalvoja, ka ģimene vai istabas biedri notiesās visus našķus, ja vien atradīs.

69% slēptuve ir mājās. Ja uzkodas pazūd no virtuves, pamatojoties uz aptauju, pārbaudīšanas vērtas vietas ir aiz veļas mazgājamās mašīnas, auzu pārslu uzglabājamā traukā un pat aiz grāmatām grāmatplauktā.

Neskatoties uz radošajām slēptuvēm, pētnieki arī atklāja, ka tikai seši procenti respondentu slēptuvju nekad nav atklātas. Vidējais respondents uzskata, ka varētu viens izdzīvot ar saviem slepenajiem krājumiem gandrīz piecus mēnešus.

"Ticiet man, es arī slēpju savus našķus," atklāj Karla O' Braiena, aptaujas pasūtītāja "Stuffed Puffs" mārketinga vadītāja. "Mēs neesam pārsteigti, ka cilvēki slēpj uzkodas, ir saprotami, ka neviens nevēlas, lai viņa gardumi pazustu vienā mirklī, pirms paši tos nav nobaudījuši."

66% aptaujāto atklājuši, ka gardas uzkodas viņiem sniedz prieku un gandrīz tikpat cilvēkiem (67%) tas ir veids, kā mazināt stresu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!