Foto: Publicitātes foto
Vidzemes slimnīcā 30. oktobrī pasaulē nākuši trīnīši – visi puikas. Brālīšiem doti vārdi Evans, Stefans un Neitans, kas arī šādā secībā ieraudzīja pasauli. Vidzemes slimnīcā šajā gadā šie ir pirmie trīnīši, un iepriecināja ne tikai visus ģimenes locekļus, bet arī slimnīcas personālu.

Ilzes un Braena ģimenē jau aug meitiņa Aleksa, kurai ir pieci gadi, un nu jau vecākā māsa atzīst, ka ļoti vēlas iepazīties ar brālīšiem, jo pašlaik vēl tos nav satikusi. Evans piedzima 2056 g un 46 cm liels, Stefans 1772 g un 43 cm, bet Neitans 1934 g un 46 cm liels. Jaunā māmiņa Ilze stāsta: "Ejot pirmo reizi uz sonogrāfiju, bija slēdziens, ka puncī ir tikai viens bērniņš, bet grūtniecības 13. nedēļā, veicot sonogrāfiju, tika atklāts arī otrs mazulītis un pēc brītiņa arī trešais. Liels bija pārsteigums par trīs mazulīšiem, jo ģimenē rados ir bijuši tikai dvīņi." Jaunā ģimene ir no Balvu novada, kur pēc kāda laiciņa, kad mazulīši sasniegs nepieciešamo svaru, atgriezīsies un tos audzināt palīdzēs arī omītes un opīši.

Sarunā ar portālu "Delfi" mamma Ilze atzina, ka gan mazuļi, gan viņa pati jūtas ļoti labi. Viņa ir vien 24 gadus veca un tagad jau četru bērnu mamma. Sajūtas ir pārlaimīgas. Ilze stāsta, ka ar vīru jau iepriekš bija vienojušies, ka bērnus vēlētos ar mazu gadu starpību. Kad pasaulē bija nākusi pirmā meitiņa, ģimene jau domāja par nākamo bērniņu. Pēc laiciņa Ilze palika stāvoklī un 2020. gadā pasaulē laida puisīti, kurš diemžēl mēneša un piecu dienu vecumā mira zīdaiņa pēkšņās nāves sindroma dēļ. "Tagad laikam Dieviņš mūs nolēma apdāvināt īpaši," par trīņu pieteikšanos saka māmiņa. Jā, trīnīši sevi pieteica gluži dabiskā ceļā.

"Sonogrāfija bija sestdienā. Vīrs tajā laikā atradās Vācijā, kur strādāja. Sākumā pateica, ka būs dvīņi un es sāku no laimes raudāt. Ļoti priecājos. Mums rados ir četri dvīņu pāri. Bet tad pateica, ka pamanīts vēl viens mazulis. Tajā brīdī bija šoks un galvā iešāvās viena vienīga doma, – lai ārsts neturpina skaitīt. Uzreiz piezvanīju vīram, kurš arī bija šokēts un gāja ar bālu seju pie darba devēja, lai pateiktu, ka ies mājās, jo nevar vairs pastrādāt. Šefs viņam prasa: "Kas noticis?" Vīrs pateica, ka sieva gaida nevis vienu vai divus, bet trīs mazuļus," stāsta Ilze. Jā, sākumā visi bijuši pārsteigti un ar bažām, kā tiks galā, bet pamazām jau ar domu apraduši, un, rau, 34. grūtniecības nedēļā visi brašuļi ir klāt.

Pagaidām vēl brālīši ar vecākiem atrodas slimnīcā, bet jau domā, kā brauks mājās – uz Balvu pusi, jo vienā automašīnā visi nevar savietoties. Ar otru mašīnu ģimenei pakaļ brauks vecāki un citi radi, kuri arī pirmajā laikā pēc atgriešanās mājās palīdzēs aprūpēt trīnīšus.

Vārdus puisīšiem izvēlējās tētis, kas jau tagad ir liels atbalsts sievai, aprūpējot kuplo ģimeni. Mazuļiem piedzimt palīdzēja plašs Vidzemes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas kolektīvs – ķeizargrieziena operāciju veica dr. Gints Lapiņš un dr. Kristaps Šneiders, vecmātes Ina Rūse un Veronika Medne nodrošināja māmiņas aprūpi gan pirms, gan pēc operācijas. Jauno ģimeni ieradās sveikt arī Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kas vecākiem novēlēja neizsīkstošu izturību mazuļu audzināšanā un mazuļiem stipru veselību, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Agnija Upīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!