Foto: Vida Press

Šovbiznesā viļņošanos izsaukusi aktrise Keita Blanšeta, kura pa sarkano paklāju Kannu kinofestivālā defilēja smalkā kleitā, kas atgādina Palestīnas karoga krāsas. Fani spekulē, ka ievērojamā aktrise tādējādi centusies izteikt politisku vēstījumu, raksta "The Independent".

Aktrise 20. maijā piedalījās Kannu pirmizrādē filmai "Māceklis" – dokumentālam darbam par Donalda Trampa agrīno dzīvi. Notikumam par godu 55 gadus vecā Blanšeta uzvilka kleitu, kas priekšpusē ir viscaur melna, aizmugure gaiša, bet kleitas zīda odere – smaragdzaļa. Šo tērpu darinājis Žans-Pols Gotjē, kleita nāk no viņa 2023. gada kolekcijas.

Pozējot uz sarkanā paklāja, Blanšeta demonstrēja zaļo oderi, un tieši tas izsaucis diskusijas sociālajos tīklos. Vai viņa tādējādi pauž atbalstu Palestīnai? "The Independent" norāda, ka pati māksliniece pagaidām nav atbildējusi uz mediju uzdotajiem jautājumiem, līdz šim viņa savu iznācienu Kannās nav komentējusi.

Ļaudis soctīklos norāda, ka, lai gan melnā un zaļā krāsa var asociēties ar Palestīnas krāsām, kleitas aizmugure tomēr nav balta kā Palestīnas karogā, – tā ir maigi rozā.

Jāpiebilst, ka Blanšeta ir viena no 55 slavenībām, kas pērn oktobrī parakstījusi aicinājumu uz pamieru Gazas joslā. Bet novembrī viņa uzstājās Eiropas Parlamentā kā ANO Bēgļu aģentūras labas gribas vēstnese un aicināja uz "tūlītēju humānu pamieru Gazā".

"Es neesmu sīriete, neesmu ukrainiete, neesmu jemeniete, neesmu afgāne. Es neesmu no Izraēlas vai no Palestīnas. Un neesmu politiķe. Pat eksperte es neesmu. Taču esmu lieciniece. Redzot postažu, ko rada karš, vardarbība un vajāšana, es nespēju novērst savu skatienu," savā uzrunā sacīja Blanšeta, "konflikts Gazā prasījis un prasa tūkstošiem nevainīgu cilvēku dzīvību".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!