Foto: Shutterstock
Nedrīkst iet gulēt, ja nav noņemts make –up. Punkts. Ne jau tikai tāpēc, ka kosmētika sasmērēs gultas veļu. Nenomazgātās kosmētikas daļiņas aizsprosto ādas poras, kas var izsaukt kairinājumu un piņņu rašanos. Ja kosmētika ilgi paliek uz ādas, tā kavē dabīgo procesu - ādas attīrīšanos no piesārņojumiem, rezultātā iegūstam ādas novecošanos.

Dermatologi rekomendē katru vakaru tomēr atrast dažas minūtes laika ādas pareizai attīrīšanai, it sevišķi, ja ir nosliece uz pinnēm. Atceries, ka mazgājoties tu nomazgā ne tikai make-up. Dienas laikā  seja pārklājas ar dažādām eļļām un netīrumiem, kas ir izplatīti apkārtējā vidē. Attīrīšana palīdz novērst tauku pastiprinātu izdalīšanos uz ādas, kā rezultātā tauku dziedzeri aizsprosto poras.

Obligāti jānomazgā ne tikai make -up tonālo pamatu, bet arī acu ēnas un tuša. Kāpēc? Citādi skropstas zaudēs savu elastību un kļūs cietas. Tāpēc, ja tu naktī ar rokām berzē acis,tā tu viegli zaudē ne mazums skropstu. Daudzas no spīdīgajām ēnām satur mikroskopiskus kristālus un smilšu daļiņas, kas ir spējīgas izsaukt iekaisumu acs gļotādā. Arī acu ēnas pa nakti izžāvē ādu uz plakstiņiem (to sauc par sūkļa efektu). Regulāra make -up (īpaši acu) nenomazgāšana sievieti var novest pie iekaisumiem un nopietnas saslimšanas.

Make -up noņemšanai izmanto tam paredzētos speciālos kopšanas līdzekļus. Centies nelietot asos skrubjus saturošus minerālus un abrazīvus materiālus, kuri uz ādas atstāj mikroskopiskas plaisas un pat griezumus.

Beigās neaizmirsti uzlikt uz attīrītās ādas mitrinošu nakts krēmu. Ja tev ir jutīga āda, tad nelieto aromatizētus krēmus, jo tie var izraisīt alerģisku reakciju un arī iekaisumu. Labs mitrinošs krēms pa nakti atjaunos aizsargbarjeru, kuru tu kopā ar make -up nomazgāji. Atšķirībā no kosmētikas, krēms nenosmērēs spilvendrānu.

Nu saņemies taču!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!