Foto: PantherMedia/Scanpix
Vasarā ierasts dot priekšroku vieglam grimam, gaišiem vai krāsainiem toņiem, bronzerim un maigam lūpu tonim. Savukārt vakara grims piedāvā divus galvenos uznācienus – turpinot ieturēt vasaras naturālismu pludmales stilā ar labu bronzeri vai apspēlēt sulīgu grimu ar koķeti košām lūpām.
Pamatā vasaras grima uzklāšana un noturība atšķiras ar ādas svīšanas tendenci, tādēļ grims kļūst nenoturīgāks, seja nereti sāk pastiprināti spīdēt. Neļaujot ādai vasarā elpot, lai normāli izvadītu sviedrus, poras aizsprostojas un var rasties arī izsitumi.

Atsvaidzinot zināšanas, būtiskākie vasaras noteikumi ir:
- Samazināt kosmētikas daudzumu uz sejas un izvēlēties vieglas konsistences līdzekļus;
- Acu kosmētikai tieši otrādi - izvēlēties noturīgas ēnas un skropstu tušu;
- Aizsargāt lūpas ar lūpu balzāmu;
- Kā sejai, tā ķermenim lietot saules aizsargkrēmu ar Tavam ādas tipam atbilstošu UV filtru;
- Regulāri lietot vieglu, intensīvi mitrinošu sejas krēmu vai želeju taukainas ādas gadījumā.

Kā radīt vasarai atbilstošu un aktuālu grimu

Grima pamatbāze
Vasarā grima speciālisti iesaka tonālo krēmu nelietot vispār un pūderi aizstāt ar maskētāju (konsīleri), ja nepieciešams nomaskēt tumšos lokus zem acīm, sasārtumu vai kādu citu ādas nesmukumu. Ja āda ir veselīga - ar to pilnīgi pietiek. Bet, ja Tava problēma ir sejas pārmērīga spīdēšana, papildus izmanto matētu birstošo pūderi, jo tas ir vieglākas konsistences.
Tomēr, klājot tonālo krēmu vasarā, arī tam ir savs labums. Proti - tas palīdz aizsargāt ādu no saules (tomēr tas nekādi nepilda saules UVS aizsardzības krēmu funkcijas). Tādā gadījumā izvēlies tonālo krēmu uz ūdens bāzes vai ar minerāliem, un pēc tā klāj mazu kārtu pūdera vai bronzera.
Aktuāli: Pūderis ar atspīduma efektu.

Iedeguma efekts
Vasarā Tu staro jau dabiski, tāpēc vajadzība pēc vaigu sārtuma kļūst minimāla. Ja vēlies to pielietot, izvēlies gaišāku toni, nekā ziemā.
Ir tāda paruna - jo labāks iedegums, jo mazāk "prasās" pēc grima kārtas. Saules skūpstīta āda liek sejai izskatīties veselīgākai, vaigos sārtums iezogas pats par sevi. Ja vēlies piestrādāt pie iedeguma efekta, liec lietā nedaudz bronzera vai paštonējoša krēma, kas nav vairāk par 5 toņiem tumšāks par Tavas ādas toni.
Savukārt pavisam nedaudz izmantojot bronzeri uz pieres, deguna, zoda un vaigu kauliem, radīsi pavisam dabīgu iedeguma efektu.
Aktuāli: viegli iesauļota seja.

Acu ēnas

Dienas gaitā, sejai izdalot sviedrus, arī acu ēnas mēdz mazināties vai sakrāties nepievilcīgā līnijā acu plakstiņa locījuma vietā (ja runa ir par mitrajām ēnām). Tādēļ, vasarā iesaka lietot matētas, pūderveida acu ēnas, lai tās būtu noturīgākas - saules gaisma tāpat radīs atspīduma efektu. Būtisks knifiņš ir pirms ēnu pielietošanas uz plakstiņiem uzklāt pūdera kārtu, kas veicinās ilgāku noturību.
Aktuāli: ēnas vienā vai vairākos, vasarīgos toņos. Dūmakainu, izpludinātu ēnu efekts.

Acu un uzacu zīmulis
Arī kontūrzīmuļa līnijas mēdz  ātri izplūst vasaras karstajos mēnešos, tādēļ ne viena vien no lainera vasaras ikdienā atsakās. Tomēr, ja nevari bez tā iztikt, pie tā vai nu regulāri jāpiedomā, vai arī jāaizvieto ar tumšākām acu ēnām un smalku otiņu, ar ko iezīmē neasas līnijas apakšējā plakstiņa līnijā vai stūrīšos un augšpusē.
Aktuāli:  smalka acu kontūrlīnija 50. gadu stilā vai krāsains acu laineris. Uzacis: Arkveidīgas, bet samērā platas, skulptūriskas.

Skropstu tuša
Dodoties vasaras aktivitātēs, izvēlies gadiem pārbaudīto, ūdensnoturīgo skropstu tušu. Tai vakarā būs nepieciešams speciālais acu kosmētikas noņēmējs uz eļļas bāzes, tomēr šāda tuša aiztaupīs nepatīkamus momentus ar izsmērēšanos un ļaus pavadīt dienu bez uztraukumiem par to.
Aktuāli: Zilas, brūnas, zaļas skropstu tušas.

Lūpukrāsa
Tumšas lūpukrāsas vasarā var izskatīties pārāk dramatiski, tādēļ izvēlies koši sulīgu vai neitrāli gaišu toni. Naturālam izskatam iesakām izmēģināt lūpu zīmuli, kurš ir tuvu dabiskajam lūpu tonim, pēc tam uzklājot lūpu balzāmu vai caurspīdīgu spīdumu. Neaizmirsti, ka lūpu balzāms aizsargā Tavas lūpas no saules, lai tās nekļūtu sausas (daļēji šo funkciju veic arī lūpu krāsa vai spīdums).
Aktuāli: Oranži un sulīgi sarkani toņi vai naturālas lūpas, pērļu toņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!