Foto: AFP/Scanpix
Kā padarīt savus matus tik spīdošus kā indiešu aktrisei Aišvarjai Rejai? Un kā iegūt tik tvirtus gurnus kā brazīliešu modelei Žizelei Bundhenai vai maigu ādu kā Zviedrijas princesei Madlēnai? Vispasaules daiļavu noslēpums atklāts: izmantojot tautu skaistumkopšanas ieražu priekšrocības!

Turklāt, tās ir pavisam dabiskas metodes, kuras par labu esam atklājušas sievietes arī citur pasaulē, tajā skaitā, pie mums Latvijā. Pārliecinies, ka to efektivitāti ir pārbaudījušas veselas tautas.

Itālija: Rīcineļļa skropstām

Izrādās, ka lielākā daļa itāliešu, lai padarītu savas skropstas garākas un biezākas, ņem talkā aptiekās un eko veikalos nopērkamo rīcineļļu. To, ka tas ir pārbaudīti efektīvs kosmētikas līdzeklis skropstām, zinām arī mēs, vai vismaz mūsu mammas un vecmammas.

Tātad, ja skropstas kļūst plānākas, īsākas un neizteiksmīgākas, rīcineļļa palīdzēs stiprināt un veicināt to augšanu. Galvenais, pacietību: ik vakaru pirms miega uzzied eļļu uz skropstām dažas nedēļas pēc kārtas, līdz tās kļūst pamanāmi izteiksmīgākas.

Ķīna: Baltā tēja jauneklīgākam izskatam

Mēdz teikt, ka ķīnietes ilgāk saglabā jaunību, pateicoties savam miniatūrajam organismam. Tomēr, ne tas vien dara viņu ādu ilgāk gludāku un jauneklīgāku. Visdrīzāk, gēni un... baltā tēja! Ķīnā liela daļa kosmētikas nav iedomājama bez baltās tējas klātbūtnes sastāvā. Baltā tēja, visupirms, palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem, kas ietekmē novecošanu.

Interesanta metode: pievienojot tējas uzlējumam karotīti rozmarīna eļļu, un izskalojot ar to matus, var izvairīties no matu sausuma, atgriezt to elastību un dabīgu mirdzumu.

Brazīlija: Smiltis ādas pīlingam

Brazīlijas pludmalē var sastapt meitenes, kas iesmērē savu ķermeni ar mitrajām pludmales smiltīm, izmantojot to kā dabisku skrubi. Tāds pīlings palīdz ne tikai attīrīt ādu, bet arī veicināt asinsriti, un tas nozīmē mazināt celulīta pazīmes.

Pīlingam var izmantot arī citus naturālus līdzekļus. Piemēram, brazīliešu topmodele Bara Rafaeli skrubi rada no jūras sāls, kas samaisīta ar olīveļļu. Labs skrubis sanāks arī no maltās kafijas (izdzertas krūzītes biezumiem) - āda kļūs maiga un gluda jau pēc pirmās skrubēšanas!

Polija: Medus ādas mīkstināšanai

Aukstuma vai vēja iespaidā āda uz sejas un rokām paliek sārta un rodas kairinājums, arī zem drēbju kārtas āda neelpo tik labi kā vasarā un var kļūt sausa, pat lobīties. Lai saglabātu ādas veselību un maigumu, daudzas poļu sievietes liek lietā medu!

Piemēram, uzklāj siltu medu uz lūpām, lai tās mīkstinātu. Savukārt, ja āda uz lūpām sāk lobīties, pielieto mīkstu zobu birsti, lai veiktu maigu medus pīlingu tām. Apvienojot medu ar kafijas biezumiem, sanāks lielisks un aromātisks skrubis visam ķermenim.

Skandināvija: Minerālūdens ādas mitrināšanai

Skandināvijas valstis ir bagātas ar minerālūdens avotiem! Protams, turienes sievietes ir iemācījušās tos izmantot savam skaistumam. Minerālūdens galvenā labā īpašība ir to sāļiem un mikroelementiem bagātais sastāvs. Dzerot to iekšķīgi, uzlabojas organisma funkcijas un vielmaiņa, bet arī ārīgi lietots, tas labvēlīgi ietekmē un bagātina ādu.

Pamēģiniet ādu attīrīt nevis ar ūdeni vai losjonu, bet minerālūdenī samērcētu vates tamponu, un jūs redzēsiet, ka tas pilda savas tonizējošās un mitrinošās funkcijas ne sliktāk kā losjons. Minerālūdens palīdzēs mazināt ādas apsārtumu un pat uztūkumu.

Indija: Kokosriekstu eļļa matu spīdumam

Iespējams, būsiet ievērojušas, ka dabīgo matu pieaudzēšanā augsti kotējas indiešu sieviešu mati, jo šīs tautas matu rota jau gēnos ir apveltīta ar labu kvalitāti. Tomēr vietējās sievietes zina, ka lai iegūtu teju nevainojamu matu veselīgumu, pie tā ir jāpiestrādā! Visbiežāk viņas, ievērojot gadsimtiem ilgas tradīcijas, matiem izmanto kokosriekstu eļļu, to viegli iemasējot galvas ādā un atstājot uz nakti.

Indijā un citur pasaulē kokosriekstu eļļa ir iecienīta metode arī sausu matu galu profilaksei. Tieši šī eļļa lieliska mitrina matus, padarot tos stiprākus un piešķirot ievērojamu spīdumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!