Foto: DELFI

Topošajā Rīgas radošajā kvartālā Tabakas fabrika atklāts jau ceturtais Latvijas modes palātas rīkotais festivāls Riga Fashion Mood. Festivāla pirmajā dienā savas skates demonstrēja 8 Latvijas modes dizaineri un modes zīmoli. Riga Fashion Mood var apmeklēt ikviens modes interesents, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās.

Pirmās dienas tēma festivālā -  "CEHS" - modes ražotnes atmosfēras inscenējums - radīšanas process, šujmašīnu dunoņa, pirmie modeļi. Šāda tēma izvēlēta kā simbolisks apliecinājums Latvijas dizainera spējai un gatavībai radīt pret-a-porter kolekcijas.

Festivāla pirmajā dienā savas kolekcijas izrādīja:

Zane Poriete, kuras jaunākā kolekcija caurstrāvo rotaļīgumu un vieglumu tērpos, papildinātu ar pozitīvismu.

Arvils Linde, kura rokraksts izpaužas klasiskā apģērba pārmaiņās un mutācijās, ko pavada nebeidzami meklējumi pēc mūsdienīgiem risinājumiem.

Reinis Ratnieks, kura tērpos dominē interese par formu un funkciju. Jaunās kolekcijas moto – "Ieelpa, izelpa - sajūti vasaras vibrācijas pulsu". Kolekcijā viegli krītošu audumu kleitas niansēti piesātinātos krāsu toņos, kas padodas vasaras svelmes kārdinājumam un flirtam.

Zaza Couture - zīmolam raksturīgi košu krāsu salikumi un interesanta faktūra. Vasaras kolekcija domāta bērnam – dzīvespriecīgam, jautram un atvērtam brīnumiem!

Denēze - Bērnu apģērbu zīmols, kas savus mazos pircējus vecumā no 1 līdz 7 gadiem priecē ar nestandarta apģērbiem no dabiskiem materiāliem. Zīmola moto - viss vienkāršais ir ģeniāls.

Līga Banga - Jaunākās kolekcijas tēma ir "mūsdienīgā mājsaimniece – gudra, moderna, aktīva un pašpietiekama".

Mila Ludmila Kruglika un Iveta Vilne - Pret-a-porter de lux kategorijas tērpi ar avantgarda dekoriem. Kolekcijas tēla pamatā Stīga Lārsona triloģija "Meitene ar Pūķa tetovējumu" un Endija Vorhola ekscentriskā personība.

Recycled.lv - konceptuāla vakarkleitu kolekcija, kas demonstrē konceptuālu dizainu skaistā formā un izvērstā intelektuālā diapazonā, kritiski rādot līdzšinējā saimniecības modeļa sekas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!