Foto: stock.xchng
Šobrīd sejas ādai nepieciešama intensīva mitrināšana, ko iespējams panākt, veicot trīs secīgus soļus! Dermatoloģe Lauma Valeine no skaistuma klīnikas 4.Dimensija portālam atklāj efektīvākos mitrināšanas paņēmienus, lai tava āda iegūtu veselīgu mirdzumu.
1.Lietojam skrubi!

Lai savu sejas ādu pēc ziemas mitrinātu un atjaunotu, vislabāk, ja vispirms, vienu vai divas reizes nedēļā pirms intensīvo mitrinošo līdzekļu izmantošanas, tiktu lietots skrubis.

Tas ādu atbrīvos atmirušajām šūnām un visi pēc tam lietojamie mitrinošie līdzekļi labāk uzsūksies!

Ja izvēlamies mājas apstākļos gatavotu skrubi, svarīgi, lai tā daļiņas būtu mazas - tās nedrīkst būt rupjas.

Jutīgas un kuperozas ādas (āda, uz kuras ir redzami paplašināti virspusējie kapilāri) īpašniecēm noteikti jāievēro ļoti saudzīga un maiga attīrīšana un skrubju lietošana.

2.Serumi
Pavasara un rudens sezonā - tātad divreiz gadā - noteikti būtu ieteicams lietot intensīvāku mitrinošo līdzekli - serumu! Tie ir dažādi - gan šķidrā, gan gēla formā.

Serumu jāuzklāj uz tīras sejas ādas pēc tam, kad tā ir noskrubēta.

Pāris pilienu seruma uzklāj vai nu uz visas sejas, izņemot acu zonu, vai arī acu rajonā. Tas parasti ir norādīts uz produkta marķējuma!

Tad to viegli iemasē ādā un pēc tam serumam uzklājam mitrinošo krēmu.

3.Izvēlamies piemērotu mitrinošo krēmu
Mitrinošais krēms, tāpat kā serums, būtu jāizvēlas, atbilstoši ādas tipam un vecumam.

Jaunākas sejas ādas kopšanai var izvēlēties vieglākas konsistences - mitrinošu, vitamīnus un antioksidantus saturošu krēmu.

Savukārt vecākas sejas ādas kopšanai, kurai varbūt jau ir arī kādas noteiktas problēmas, piemēram, pigmentācija, kuperoze, vai tonusa zudums - vajadzētu izvēlēties krēmu, kas speciāli paredzēts noteiktās problēmas mazināšanai!

Kombinētai, taukainai ādai pavasarī var izvēlēties želeju, vieglu fluīdu vai emulsiju. Ja uz produkta ir norādīts vārds "emulsija" vai "fluīds", zini - tas vienmēr liecina par to, ka produkts būs vieglākas konsistences, ar mazāku eļļas saturu!

Tātad galvenie atslēgas vārdi sejas ādas kopšanai pavasarī paredzēto produktu izvēlē ir: "mitrinošs krēms", "atbilstošs ādas tipam", "atbilstošs vecumam" un "piemērots konkrētai problēmai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!