Foto: PantherMedia/Scanpix
Pārāk daudz saules var izrādīties kaitīgi ādai, tāpēc "Oriflame" izveidojis īpašu bezmaksas iPhone aplikāciju "Sun Coach", kas nosaka cilvēka atrašanās vietu un, atkarībā no laik apstākļiem, iesaka sauļošanās aizsarglīdzekļus. Tā portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji.

"Sun Coach" palīdzēs sekot līdzi ultravioletā starojuma līmenim jūsu atrašanās vietā un ieteiks visefektīvākos veidus, kā pasargāt sevi no saules staru kaitīgās ietekmes:

1. "Sun Coach" nosaka jūsu atrašanās vietu un atkarībā no laikapstākļiem, temperatūras un UV indeksa, iesaka, kuru no sauļošanās aizsarglīdzekļiem jums vajadzētu izvēlēties.
2. Pēc tam jūs izvēlaties savam ādas tonim visatbilstošāko un norādāt, kuru SPF jūs lietosiet. Pamatojoties uz visiem iegūtajiem datiem, taimeris pavēstīs, kad jums vairs nevajadzētu atrasties saulē!
3. Jebkurā brīdī jums ir pieejami noderīgi padomi par to, kas būtu jādara pirms sauļošanās, sauļošanās laikā un arī pēc tās.

Aplikācijas funkcijas:
• SPF ieteikumi atbilstoši ādas tipam un laikapstākļiem;
• Atskaites un prognozes par ultravioletā starojuma līmeni jūsu atrašanās vietā;
• Taimeris, kas pavēstīs, cik ilgi drīkst atrasties saulē;
• Noderīgi padomi, kā baudīt sauli, nenodarot kaitējumu savai ādai;
• Iespēja Facebook pavēstīt draugiem par pašreizējo ultravioletā starojuma līmeni;
• Vispasaules veselības aizsardzības organizācijas sniegta informācija par aprēķiniem.

Aplikācija ir paredzēta personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu. Aplikācija sniedz vispārīgu informāciju un nekādā veidā neaizstāj medicīniskus vai profesionālus padomus. Ja jums nepieciešams profesionāls padoms, lūdzu, sazinieties ar ārstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!