Foto: AFP/Scanpix
Augstpapēžu kurpju vēsture meklējama 17.gs. sākumā, kad augstais papēdis vispirms tika pielāgots vīriešu apaviem, konkrēti - zābakiem. Bet sievietes šo ideju nočiepa. Sākumā papēdim bija praktiska nozīme - tā uzdevums bija nostiprināt jātnieka kāju kāpslī. Sievietes pamanīja, ka 3 - 4cm augstie papēži vīriešu stāvus padarīja staltākus un lika izriest krūtis. Tas bija tieši tas, pēc kā sievietes jau sen bija tiekušās. Augstpapēžu kurpēs siluets top slaidāks un gaita jutekliskāka. Ir daži iemesli, kāpēc būtu vērts nēsāt augstpapēžu kurpes:


  1.  Augstpapēžu apavi kājas padara skaistākas. To nemaz nav grūti izrēķināt - pieliekot astoņus centimetrus, kājas kļūst garākas, arī smalkākas. Tiek izceltas potītes, un apakšstilbu muskuļi šķiet slaidāki. Tomēr maza auguma sievietēm nav ieteicams rāpties uz ķekatām. Nepārspīlējiet! Izvēlieties kurpju papēdīti, kas jūs nepadarīs smieklīgu.
  2. Pastaigāties augstpapēžu apavos ir gandrīz tas pats, kas pamirkšķināt vīrietim ar aci. Melna augstpapēžu kurpe ar siksniņu ap potīti kombinācijā ar mini svārkiem  izskatās ļoti seksīgi. Kā jūs domājat, kāpēc tad visās erotiskajās filmās sievietei ir kājās augstpapēdenes?  Lai apavi būtu erotiski, tiem jābūt maziem, kā Pelnrušķītes kristāla kurpītei. Platformenes šeit nederēs.
  3. Staigājot augstpapēžu kurpēs jāgroza gurni. Tomēr skriet pakaļ autobusam šādos apavos nav ieteicams, jo var nolauzt kaklu.
  4. Nost ar arhaisko pieņēmumu, ka augstpapēžu apavi veicina saslimšanu ar osteohondrozi! Tieši otrādi, muguras skriemeļiem kaitīgāki ir zemi apavi ar plakanu zoli.
  5. Augstpapēžu apavi pastiepj jūsu augumu garāku. Mazajām sievietēm ir ļauts izskatīties garākām. Liels augums ir kļuvis par vienu no skaistuma kritērijiem. Visas slavenās modeles taču ir garas!
  6. Papēdīši rada jaukas skaņas. Ritms rada pašpaļāvību un drošību.
  7. Augstpapēžu kurpēs jūs patiešām esat sieviete. Apģērbs šo uzdevumu pilnībā neveic, toties papēdīši gan! Neskatoties uz visiem emancipēto dāmu centieniem būt vienaldzīgām ar vīriešiem, sieviete tomēr ir un paliek sieviete.
  8. Nedariet pāri maza auguma vīriešiem! Ja esat abi viena auguma, neuzdrošinieties viņu pazemot, valkājot augstpapēžu kurpes ar 12cm garu papēdi.
  9. No augšas pasaule izskatās skaistāka. Kāda meitene stāstījusi, ka kopš sākusi valkāt augstpapēžu kurpes, jūtoties daudz drošāka un pašpārliecinātāka.

Pamēģiniet arī jūs. Veikalu bagātīgais piedāvājums ļauj katrai no mums izvēlēties sev tīkamākās augstpapēžu kurpes un pārsteigt gan sevi, gan savu mīļoto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!