Ar neparastu četru gadalaiku ballīti populārā modes un stila lietu pārzinātāja Gundega Skudriņa atklājusi savu "Lielo iedvesmas grāmatu". Tas ir savdabīgs ceļvedis – enciklopēdija svētku svinēšanas pasaulē. Grāmata ir stila ekspertes labais darbs – visus ienākumus no tās pārdošanas saņems Bērnu Klīniskās slimnīcas Neonatoloģijas nodaļa.

Siers peļu slazdos, ēdamie akmeņi, cukurotas rožu ziedlapas, miniatūri burkāniņi, kas izaug no rupjmaizītes plāksnītēm, divriteņi kā piknika paplātes - grāmatas autores draugi un viesi varēja realitātē ieraudzīt un izbaudīt nevienu vien ideju, kas aprakstītas un parādītas jaunajā grāmatā.

Aptuveni četrus kilogramus smagajā grāmatā pavisam ir 260 praktiskas svētku iedvesmu epizodes ar cienastu receptēm, idejām un padomiem. Tas viss vienkāršā un skaistā veidā atklāj dabas, ģimenes un fantāziju iedvesmoto viesību radīšanas mākslu. Grāmatā ievērots gadalaiku princips - "tur nav nekā sarežģīta, smelieties idejas, izmantojiet radoši tos priekšmetus, kas jums ir mājās un sviniet svētkus!" smaida grāmatas autore, kas tiešām spēj pārliecināt - ikviens, nedaudz pacenšoties, var padarīt svētkus sev un draugiem neaizmirstamus.

Grāmata veltīta Gundegas trejmeitiņām - bērniem Gerdai, Gabrielai un Grētai. Tieši slimnīcas Neonatoloģijas nodaļā pavadītais laiks kopā ar abām jaundzimušajām dvīnēm lika aizdomāties - ko labu es varu dot šajai pasaulei?

"Gundega bija klusa, apmulsusi māmiņa kā daudzas citas nodaļā, kas bija savādāk iedomājušās to laiku, kad bērni nāks pasaulē, bet ne viss vienmēr notiek ideāli. Katrs vecāks, kas šajos grūtajos brīžos ir nodaļā ar savu bērnu, mums kaut ko iemāca - jāatzīst, ka Gundega bija īpaša!" portālam "Delfi" stāsta BKUS Neonatoloģijas klīnikas virsārste Dace Tropa. Slimnīcā par vairāk nekā gadu ilgo darbu pie grāmatas un domu - ziedot visus iegūtos līdzekļus slimnīcai - uzzinājuši tikai mēnesi pirms grāmata ieraudzīja dienasgaismu. "Neko nezinājām! Bet Gundega piezvanīja un mēs teicām - paldies! Jā, mūsu nodaļā bērniņi izmēros vismazākie, bet ar vislielākajām vajadzībām! Tāpēc šī nauda būs aparatūras iegādei," stāsta daktere. Viņa jau tur rokās tikko iegūto grāmatu, kurā autore ierakstījusi īpaši dakterei adresētu vēstījumu.

Grāmatas ideju klāsts un apbrīnojamās fotogrāfijas jau izraisījušas sajūsmas pilnus atzinības vārdus. Grāmata sniedz drošības sajūtu, ka ikkatram ar esošajiem līdzekļiem un iespējām, bet ar radošu pieeju, ir iespējams skaisti svinēt svētkus. "Ziedoša pieneņu pļava pieder mums visiem, un pārvērst kurpi par cukurtrauku arī ir viegli!" smaida autore un ir skaidri jūtams - viņai tiešām viss notiek viegli un viņa spēja ar šo sajūtu aplipināt citus!

"Es esmu neaprakstāmi lepna, ka varu būt klāt cilvēkam, kas ir spējīgs radīt ko tik skaistu! Turklāt ne tikai grāmatas lapās, bet reālajā dzīvē! stāsta sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Birzule, kas ir arī Gundegai tuvs cilvēks. "Mēs taču visi svinam svētkus, ja vien, protams, cilvēks nav kā Grinčs, kas noliedz Ziemassvētkus un jebkādu prieku. Un te katrs atradīs idejas, kā šos svētkus nosvinēt īpaši. Turklāt - ne santīms no ieņēmumiem nepaliek grāmatas autorei - viss aizies Neonatoloģijas nodaļai, kur mazajiem ļoti vajag palīdzību," uzsver Birzule.

"Es vēlos dalīties ar jums priekā, mīlestībā un atklājumos. Dalieties tālāk! Mīliet sevi un tuvākos, rīkojiet svētkus mīļajiem un baudiet Dieva piešķirto atvaļinājumu, lai uzlādētos ikdienas darbiem!" saka Gundega.

Grāmatu var iegādāties "Jāņa rozes grāmatnīcā", grāmatu namā "Valters un Rapa", kā arī "Taste Latvia" veikalos, universālveikalā "Stockmann" un "Vīna Studijā".


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!