Foto: EPA-AFI
Pilnīgi tīra "porcelāna krāsas" āda – tāds ir daudzu sieviešu sapnis. Tomēr par spīti informācijas pārpilnībai par personīgo higiēnu un visu iespējamo kosmētikas līdzekļu klāstu, tikai nelielai sieviešu daļai ir patiesi nevainojama āda. Arī pat vislabāk informētās sievietes dažkārt pieļauj kļūdas, kas var pārvilkt svītru centieniem izskatīties tiešām labi. Par laimi no šīm kļūdām var viegli izvairīties, vēstī "womanvip.ru". Lūk, dažas izplatītākās kļūdas:

1. Pārāk spēcīgi attīrīšanas līdzekļi


Foto: Shutterstock

Daudzas sievietes uzskata, jo vairāk tīrīšanas gels uzputo, jo labāk - attīrīs ādu līdz spīdumam! Diemžēl viss ir tieši otrādāk - maigs attīrošais līdzeklis gandrīz nemaz neputo. Lielas putas ir zīme, ka tajās tiek izmantots pārāk kodīgs mazgāšanas līdzekļa sastāvs, kā, piemēram, nātrija laurilsulfāts, kas atņem ādu vitāli svarīgo lipīdu. Lielas putas veido arī izoprēns, kas ir bieži šādu līdzekļu sastāvā. Tas bieži izraisa dažādu pinņu un dermatītu veidošanos, ādas pigmentācijas izmaiņas un pat priekšlaicīgu novecošanos.

Mēģiniet izmantot vieglus sejas mazgāšanas mazgāšanas līdzekļus, kas satur taukskābes, kas nebojā dabīgo ādas aizsargbarjeru, un ir paredzēti sausai vai jutīgai ādai. Un atsakieties arī no stiprām ziepēm, tās bieži ir pārāk kodīgas maigās un delikātās sievietes ādas mazgāšanai. Skatieties, lai jūsu krēma, tonika, putu vai pieniņa sastāvā būtu pēc iespējas mazāk ķīmisku vielu.


2. Nepareiza pīlinga lietošana


Foto: PantherMedia/Scanpix

Labs pīlings noteikti uzlabotu sejas un ķermeņa ādas krāsu un tekstūru, tā atjaunojošais efekts ir skaidri redzams, turklāt tas palīdz arī samazināt sīkās ādas krunciņas. Bet pīlings jālieto piesardzīgi. Dažāda veida pīlingi un skrubji - tās nav primitīvas lietiņas, tie jālieto pareizi un rūpīgi, citādi jūs varat saņemt no to izmantošanas nevis uzlabojumus, bet kaitējumu.

Faktiski šādi abrazīvi līdzekļi nopietni būtu jāsāk lietot tikai pēc 30 gadu vecuma. Līdz tam jauniešu āda pati lieliski tiek galā ar atbrīvošanos no novecojušām šūnām. Pēdējā laikā dažādas pīlinga formulas tiek iekļautas dažu dienas un nakts krēmu sastāvā. Pīlinga uzdevumu šajos izstrādājumos veic enzīmi un dažādas skābes. Šādi līdzekļi ir mīkstāki nekā abrazīvie pīlingi un skrubji, taču tas joprojām ir pīlinga instruments. Ja jūs šādu krēmu uzklājat no rīta un vakarā lietot vēl arī skrubi, tad trauslais atjaunotās ādas slānītis tiks bojāts un āda sāks palikt raupja. Jūs iegūsiet pilnīgi atšķirīgu efektu nekā to, ko vēlējāties sasniegt.


3. Krēmi ar retinoīdiem - neregulāri


Foto: PantherMedia/Scanpix

Retinoīdi jeb A vitamīna atvasinājumi ir vienīgās sastāvdaļas, kuru efektivitāte grumbu novēršanā, esošo grumbiņu un krunciņu izlīdzināšanā ir zinātniski pierādīta. Pēc 30 gadu vecuma šie līdzekļi būtu jālieto regulāri (ne retāk kā katru otro dienu), - vēlams nakts krēmu sastāvā.


4. Pārāk biežas vizītes skaistumkopšanas salonos


Foto: PantherMedia/Scanpix

Jā, jā, jūs nepārklausījāties. Lielas naudas atstāšana par kosmetologa pakalpojumiem profesionālā skaistumkopšanas salonā vēl negarantēs lielisku rezultātu. Kosmetologs var arī nezināt klienta ādas īpatnības. Tad ādas un skaistumkopšanas procedūras var radīt pinnes, alerģiskas reakcijas vai saasināt sausu ādu.

Kurš gan cits zinās labāk par jums pašu, kas labs un kas nav labs jūsu ādai. Nereti mājās pašgatavota maska jūsu ādai var izrādīties jūsu ādai daudz noderīgāka, nekā dažādās "ķīmiskās" salonu maskas. Turklāt pārāk bieža dažādu profesionālu kosmētikas procedūru piekopšana padara ādu sausu un nogurušu.


5. Neregulāra saules aizsarglīdzekļu izmantošana


Foto: DELFI

Un ne tikai dodoties uz pludmali. Un ne tikai vasarā. Bet katru dienu. Pat ziemā. Saule - tas ir ādas ienaidnieks nr.1. Mēģiniet iegādāties krēmus, tonētāju, pūderi un citus kopšanas līdzekļus tādus, lai tie nodrošinātu saules aizsardzību vismaz15 SPF apmērā. Vasarā un pārgājienā uz pludmali jums, protams, būs nepieciešama vēl lielāka aizsardzība.


6. Šonakt nenotīrīšu make-up


Foto: Shutterstock

Nekad tā nedariet! Pat ja tas atgadās ļoti reti, jūs varat iedzīvoties ādas problēmās, kas mocīs jūs nedēļām. Noteikti nomazgājiet seju uz naktī, un ne tikai ar ūdeni, bet ar sejas attīrīšanas līdzekļiem.


7. Sekojiet kosmētikas derīguma termiņam


Foto: AFP/Scanpix

Kad bija pēdējā reize, kad izmetāt krēmu, kas vēl nav izlietots, taču tā derīguma termiņš jau iztecējis? Sievietēm patīk iegādāties daudz kosmētikas, bet grūti no tās šķirties. Un, starp citu, lielākoties kosmētikas uzglabāšanas laiks ir no viena līdz diviem gadiem. Izmantojot līdzekļus pēc šī laika, jūs apdraudat savu izskatu, varat tam nodarīt nopietnus bojājumus, bieži pat nelabojamus. Tāpēc nevajag būt mantkārīgai, veco kosmētiku - bez nožēlas atkritumos! Beigu beigās, tas ir arī labs attaisnojums, lai ietu uz skaistumkopšanas veikalu un iepazītos ar jaunumiem!

Un visbeidzot - neviens profesionālās skaistumkopšanas industrijas pārstāvis, protams, to jums neteiks, bet laba ādas bez īpašām problēmām nepaģēr dārgu kopšanu, dārgus līdzekļus. Tai nemaz nevajag nezin kādu ārstniecības augu brīnumlīdzekli no Japāņu jūras aļģēm par pasakainu naudu! Viss noslēpums ir pareiza un regulāra ādas ikdienas aprūpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!