Foto: PantherMedia/Scanpix
Visapkārt valdošā jaunības un skaistuma kulta ietekmē gadu skaits kļuvis par samērā relatīvu jēdzienu, jo savu izskatu varam uzlabot ar visdažādākajām procedūrām, tā apmānot pat visvērīgākos skatienus.

Tomēr nereti, cenšoties izskatīties pēc iespējas pievilcīgāk, tiek panākts tieši pretējs efekts, un cerēto komplimentu vietā par pasē rakstītā gadu skaita neatbilstību vizuālajam tēlam, saņemam kritiku.

Šai sakarā izdevums "Redbook" ir apkopojis ieteikumus, kuru ievērošana ļaus novecot ar cieņu, tai pat laikā nezaudējot pievilcību.

Svini savu dzīvi!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pieņem un svini savu kārtējo dzimšanas dienu ar prieku, uztverot to kā ieguvumu un apzinoties, cik tālu ceļu esi nogājusi kopš jaunībā pieļautajām kļūdām un cik lielu dzīves pieredzi esi guvusi!

Tev nav obligāti jānosvin sava četrdesmitā dzimšanas diena Antarktīdā, lai šo jubileju atminētos vēl gadiem, tomēr izdari īpašajā datumā ko sev nozīmīgu!

Sevis pieņemšana var prasīt gadiem ilgus pūliņus. Tomēr brīdī, kad tas notiks, jutīsies atvieglota un sapratīsi, ka esi nopelnījusi ikvienu smieklu krunciņu ap savām acīm, kā arī sirmot sākušo matu šķipsnu.

Tieši savu gadu svinēšana un vecuma godināšana nevis sūkstīšanās par to ir atslēga uz veidu, kā novecot pamazām, nekļūstot smieklīgai.

Liec acīm mirdzēt!


Foto: Shutterstock

Samitrini divas vates plāksnītes aukstā pienā, izspied no tām lieko šķidrumu un uzliec tās uz acīm. Kad tava āda plāksnītes būs sasildījusi, atkārto to vēlreiz, atstājot vati uz acīm piecpadsmit minūtes.

Aukstais piens sašaurinās asinsvadus, mazinot pietūkumu, savukārt tajā esošās taukvielas mitrinās un baros sauso ādu, un pienskābās baktērijas attīrīs to no atmirušajām šūnām, mazinot grumbiņas.

Jo vairāk gadu, jo vairāk pudelīšu?


Foto: stock.xchng

Tavas sejas ādas krāsa un stāvoklis mainās līdz ar gadiem, un šīm pārmaiņām jāpielāgo arī ādas kopšanas produkti, tā gūstot no tiem vislielāko labumu.

Protams, tas nenozīmē, ka tev nepieciešama vesela plejāde visdažādāko krēmu, losjonu un toniku. Vajadzīgi vien pāris sejas kopšanas līdzekļi, kuri satur tās vielas, kas nepieciešamas tieši tavam ādas tipam un specifikai.

Iegādājoties kosmētiku, pievērs uzmanību, lai tās sastāvā būtu retinols, kas mazina grumbas, C vitamīns un hidroskābes, kas novērš ādas pigmentāciju, hialuronskābe sausai un plēkšņainai ādai, salicilskābe ar antibakteriālu un pretiekaisuma iedarbību aknes novēršanai, kā arī peptīdi, kas palielinās kolagēna daudzumu un uzlabos tvirtumu zaudējušas ādas elastību.

Redzi pasauli no otras puses!


Foto: AFP/Scanpix

Jogas speciālisti nereti pauduši viedokli, ka stāvēšana uz galvas piecas minūtes dienā palīdz cīnīties ar gravitāciju un attiecīgi arī novecošanu. Tas nozīmē, ka tev būs mazāk jāsatraucas par sejas ādas noslīdēšanu, kā arī krūšu tvirtuma zaudēšanu.

Un pat, ja cerēto efektu nepamanīsi, stāvēšana uz galvas ir samērā jautra padarīšana, un zināms, ka jautrība taču iet roku rokā ar jaunību!

Lai sudrabs mirdz!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Neskaitāmas sievietes cīnās ar sirmajiem matiem, pirms ir pārbaudījušas, kā viņām piestāv jaunā matu krāsa.

Retas, pelēki krāsotas šķipsnas tavu izskatu var padarīt ne tikai nekoptu, bet arī krietni vecāku, savukārt sievietes ar sudrabainiem vai gandrīz baltiem matiem nereti burtiski staro.

Gadījumā, ja šāda matu toņa saglabāšana tev tomēr neliek justies labi, atceries, ka sirmie mati pret krāsu pigmentiem ir krietni uzņēmīgāki, liekot krāsām izskatīties pārāk spilgtām. Tādēļ matus ieteicams ietonēt vien par pāris toņiem gaišākus, nekā tie bija tavā jaunībā. 

Investē kvalitatīvos un piemērotos grima piederumos!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Mirdzoša āda izskatu padara jaunāku, tāpēc piemērotu grima piederumu iegādāšanās ir tikpat svarīga kā ādai atbilstošas kosmētikas izvēle, jo tieši piemērotu grima otiņu izvēle ir veiksmes atslēga tumšo loku, ādas pigmentācijas un citu nepilnību maskēšanā.

Kvalitatīvas grima otas izmantošana ir krietni labāka nekā kosmētikas uzklāšana ar pirkstu, jo nodrošina nepieciešamo produktu daudzumu uz ādas.

Tāpat pievērs uzmanību materiālam, no kā otas pagatavotas - dabisko sariņu otas ir piemērotas sausā grima uzklāšanai, piemēram, acu un vaigu ēnām, tomēr uzsūks pārāk daudz kosmētikas produkta, tā to nelietderīgi izlietojot, savukārt sintētiskā materiāla otas atvieglos tonālā krēma uzklāšanu.

Pārvērt ikdienas krēma uzklāšanu SPA rituālā!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pamēģini savam ķermeņa losjonam bez aromāta pievienot pāris pilienu aromātiskās eļļas, tā padarot tā uzklāšanu par relaksējošu un patīkamu procesu. Lavandas aromāts tevi nomierinās, citrusa smarža palielinās enerģiju, savukārt tējas koka eļļa noderēs plankumainas ādas novēršanai.

Neaizmirsti par pretiedeguma krēmu lietošanu arī iekštelpās!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Uzturoties pludmalē, losjons ar SPF filtru ir obligāta prasība, tomēr neaizmirsti to lietot arī dodoties ikdienas gaitās vai uzturoties iekštelpās - kaitīgie UV stari tavu ādu var sasniegt arī automašīnā, atrodoties uz terases un pat caur mājas logiem.
Šai sakarā ieteicams ir SPF losjons ar mitrinošu iedarbību, kas neatstās traipus uz tavām drēbēm, kā arī neradīs taukainas ādas efektu, ļaujot tev brīvi doties savās ierastajās gaitās.

Kusties, lokies, staipies, lec!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Fiziskās aktivitātes ir priekšnoteikums ne tikai vesela organisma, bet arī jaunības saglabāšanai, tādēļ ik dienas vismaz desmit minūtes velti jebkādām kustībām!

Visoptimālākais variants ir trīs stundas sporta nedēļā, kurās ietverti gan kardio, gan stiepšanās, gan spēka vingrojumi.

Nav noslēpums, ka tieši salīkusi mugura ir viena no raksturīgākajām vecuma pazīmēm, savukārt fiziskās aktivitātes liks tavai mugurai būt taisnai un gaitai spriganai, radot vitalitātes iespaidu.

Un kad tu pēdējo reizi ieelpoji?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Neaizmirsti, ka saglabājot jaunību, jārūpējas ne tikai par savu ārējo tēlu, bet arī iekšējās pasaules labsajūtu!

Neraugoties uz ikdienas aizņemtību, atrodi laiku, lai palutinātu sevi ar vienkāršām, tomēr efektīvām baudām. Piemēram, karstu vannu, skaistu ziedu pušķi vai īpaši noformētu kafijas tasi.

Šādi sīkumi mazinās spriedzi, kuras ietekmē tiek apgrūtināta elpošana. Tādējādi šūnām tiek piegādāts mazāk skābekļa, paātrinot to novecošanu, savukārt, ja būsi apmierināta un mierīga, tavas ieelpas būs dziļākas un organisms - bagātāks ar skābekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!