Foto: stock.xchng
Atbrīvošanās no liekā apmatojuma intīmajās zonās pēdējo dekāžu laikā kļūst arvien populārāka gan sieviešu, gan vīriešu starpā. Neraugoties uz plaši pieejamo vaksācijas un epilēšanas metožu piedāvājumu, savu popularitāti nav zaudējusi ierastā skuvekļa izmantošana, kas ir krietni lētāka un mājas apstākļos ērti pielietojama alternatīva. Šai sakarā izdevums "Ehow" piedāvā ieteikumus, kā iegūt gludu skuvumu, izvairoties no savainojumiem un matiņu ieaugšanas.

Matiņu apgriešana

Ja kaunuma apmatojums netiek regulāri skūts vai epilēts, matiņu garums var būt nepiemērots to skūšanai, kā rezultātā noskūtā āda nebūs pilnībā gluda un matiņi var ieaugt, veidojoties arī ādas iekaisumam.

Tādēļ ieteicams tos vispirms apgriezt, izmantojot šķēres vai īpašo matu dzīšanas mašīnīti, sagatavojot matiņus tālākai apkopšanai.

Karsta vanna

Pirms skūšanās ieteicams doties karstā vannā vai vismaz dušā, lai ne tikai apmazgātu intīmās zonas, bet arī mīkstinātu matiņu folikulus un ādu gludākam skuvumam.

Putu veidošana

Neraugoties uz to popularitāti, ziepes ir viens no nepiemērotākajiem skūšanās līdzekļiem, jo to putas sausina ādu. To vietā speciālisti iesaka izmantot īpašus skūšanās krēmus vai želejas, kas satur ādu mitrinošas vielas. Tādējādi matiņi tiks noskūti tuvāk to saknēm, kā arī netiks veicināta to ieaugšana.

Skūšanas process

Skūšanai ieteicams izmantot jaunu skuvekli, jo neass asmenis var traumēt intīmo zonu maigo ādu. Tāpat liela nozīme ir ērtas pozas atrašanai, kas ļaus piekļūt arī tālākajiem matiņiem.

Būtiski ievērot arī pareizu skūšanas virzienu, jo matiņu nodzīšana augšanai pretējā virzienā būs krietni efektīvāka, radot maigākas ādas efektu. Savukārt gadījumā, ja intīmo zonu skūšana tiek veikta pirmo reizi, speciālisti iesaka to darīt matiņu augšanas virzienā, pamazām pieradinot ādu pie šīs procedūras.

Procedūra pēc skūšanas

Kad ir izdevies atbrīvoties no nevēlamajiem matiņiem, intīmās zonas vēlams noskalot ar vēsu ūdeni, kā arī vēlāk ieziest ar ādu mitrinošu līdzekli, kas satur alveju un vitamīnu E, vai izmantot talka pūderi, lai novērstu iekaisuma veidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!