Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau kopš agras jaunības sievietes apgūst dažādus skaistumkopšans noslēpumus un paņēmienus. Tāpat teju katra sieviete ir informēta par "nerakstītajiem" likumiem, kas jāievēro grima uzklāšanā vai citās skaistumkopšanas procedūrās. Tiesa, nereti šie noteikumi ir samērā bezjēdzīgi, un dažus no tiem aplūkojusi arī bloga vietnes "Divine Caroline" autore.

Izcel vai nu acis vai lūpas, bet nekad – abas

Tradicionālais pieņēmums, ka izteikti grimētas acis jākombinē ar gaišu lūpu spīdumu, savukārt košu lūpu krāsu var papildināt vien ar maigiem skropstu tušas pieskārieniem acīm, patiesībā ir aplams, informē izdevums "Divine Caroline".

Tā autore uzsver, ka, ja vien dūmakainās acis nav ietonētas ar neskaitāmām tumšu ēnu kārtām, sejā atļauts izcelt arī lūpas, jo izteikti grimēta viena sejas daļa visbiežāk liecina nevis par gaumīgu mērenību, bet gan rada iespaidu, ka par pārējo ir aizmirsts.

Vienmēr saskaņo nagu laku ar lūpu krāsu

Vecmāmiņu mācītais padoms par grima saskaņošanu ar nagu laku ir atstāts tālā pagātnē, un tā vietā nācis ieteikums grimā un manikīrā izmantotos toņus saskaņot vien pēc to toņkārtas, nevis lietot identiskas krāsas.

Ataugušas matu saknes nav pieļaujamas

Matu sakņu tonēšana ir viena no izplatītākajām problēmām, ar ko sastopas sievietes savu matu kopšanā. Tomēr speciālisti uzsver, ka nevieni mati nav absolūti vienādā krāsā no to saknēm līdz galiem, tāpēc nedaudz tumšāks tonis pie saknēm ir pieļaujams.

Tāpat tumšāku sakņu un gaišāku galu kombinēšana šobrīd ir viena no aktuālākajām tendencēm, kas ļauj ierasto zvanu frizierim atlikt vismaz par pāris nedēļām.

Uzacu augšējos matiņus raustīt nedrīkst

Pastāv uzskats, ka uzacu formu drīkst koriģēt, izraujot vien to apakšējos matiņus, tomēr nav iemesla neatbrīvoties no nevietā augošiem matiņiem arī to virspusē.

"Divine Caroline" autore gan iesaka pārlieku neaizrauties ar uzacu izplūkšanu, jo rezultātā vari iegūt šauras un nedabiskas formas uzacis, tomēr uzmanīga formas koriģēšana ir pieļaujama.

Sejas ādai atbilst vai nu siltie vai vēsie toņi, abus kombinēt nedrīkst

Protams, sejas ādas tonim ir liela nozīme matu krāsas izvēlē, kā arī konsīlera un tonālā krēma piemeklēšanā, tomēr acu ēnu, kā arī skropstu tušas toni iespējams izvēlēties brīvi.

Pārlieka aizraušanās ar toņu saskaņošanu, piemeklējot to atbilstību siltajai vai vēsajai krāsu gammai, var radīt vien apjukumu un ir pilnīgi nevajadzīga, uzsver blogere.

Apakšējās skropstas krāsot nav ieteicams

Teju katra sieviete ir dzirdējusi vispārēju pieņēmumu, ka apakšējo skropstu krāsošana seju padara vecāku, tomēr, ja vien neesi izteikti šauru un mazu acu īpašniece, šis ieteikums ir absolūti nepamatots.

"Divine Caroline" autore uzsver, ka apakšējo skropstu ietonēšana ir atļauta un vienīgais faktors, uz ko vērst uzmanību, ir tušas neizsmērēšana, to pienācīgi uzklājot.

Rudmates nedrīkst krāsot sarkanas lūpas

Kā informē blogere, sarkanas lūpu krāsas izvēlē rudmatēm jāievēro vien neliels nosacījums – lūpu krāsai jāsaskan ar matu krāsu, un tad tā piestāvēs arī ādas tonim.

Ķermeņa kopšanas līdzekļiem jāsaskan ar smaržu aromātu

Protams, lietot vienas līnijas dušas želeju, ķermeņa losjonu un smaržas ir samērā patīkami, tomēr, kombinējoties aromātiem, to smarža var kļūt pārāk intensīva.

Šai sakarā ieteicams lietot ķermeņa kopšanas produktus bez aromāta, savukārt tualetes ūdens vietā iegādāties smaržūdeni, kura noturība būs ilgāka.

Blondīnēm jālieto brūna skropstu tuša

"Divine Caroline" autore, komentējot šo pieņēmumu, uzsver, ka gandrīz ikviena cilvēka dabiskā skropstu krāsa ir tumša, tādēļ melnas skropstu tušas lietošana ne mazākajā mērā nerada defektu sejas kopējā izskatā.

Ikviena grima trumpis ir tumšas un biezas skropstas, un no tā nevajadzētu atteikties arī blondu matu īpašniecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!