Foto: Publicitātes foto
"Fusion" ir tieši tas stils, kas ļauj vienā telpā savietot teju visu, ko sirds kāro, turklāt dažādo rakstu un krāsu priekšmeti un elementi saskan ļoti harmoniski.

"Fusion" stila pirmssākumi interjera dizaina vēsturē atrodami pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, kad amerikāņu dizaineri nolēma eksperimentēt, apvienojot etnostilu ar klasiku un ampīru ar hi-tech.

Burtiski tulkojot, "fusion" nozīmē "sajaukums". Šī stila raksturīgās iezīmes ir harmoniski sasaistītas dažādu krāsu un ornamentu, it kā loģiski nesavienojamas lietas. Galvenais uzdevums - izstrādes beigu posmā visus elementus sakombinēt vienotā, organiski harmoniskā telpā.

Izvēloties "fusion" kā interjera vadlīniju, jāatceras, ka šis stils neparedz strikti izteiktas vertikāles un horizontāles, kā arī telpu dalījumu funkcionālās zonās. "Fusion" nederēs arī tiem, kam patīk masīvs greznums un patoss.

"Fusion" stils ir viegls un dzīvespriecīgs, piemērotāks vairāku līmeņu apartamentiem, piemēram, penthausa tipa dzīvoklim vai vasarnīcai.

Stila obligātie elementi - daudz dienas gaismas un vairākas baltas virsmas. Iekārtotot dzīvokli šajā stilā, nāksies atvērt maku, lai izveidotu griestus ar faktūru, izlīdzinātu visas grīdas, iegādātos dažādu veidu tapetes un vairākus krāsu variantus. "Fusion" interjeram piedien noapaļotas griestu velves, plaši logi un arkas. Dizaineri un arhitekti iesaka eksperimentēt ar dažādām faktūrām un kombinēt gan gludi pulētas, gan raupjas virsmas, auduma un papīra tapetes, kā arī dažādus koksnes veidus.

Gluži tāpat, kā jebkurā citā stilā, svarīgs elements ir apgaismojums. Apjomīgu lustru vietā vairāki gaismas avoti dažādās telpas daļās - oriģinālas galda un sienas lampas, stāvlampas, bra, mēbelēs iebūvēti gaismekļi. Svarīgi, lai katrs atsevišķais gaismeklis papildinātu vizuālo kopainu.

Patiesībā "Fusion" noformējumā ļauj brīvi izpausties. Pats galvenais - ieklausīties sevī un nebaidīties eksperimentēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!