Foto: PantherMedia/Scanpix
Dienās, kad trūkst laika, tomēr jāizskatās labi, teju nekas nav tik noderīgs kā sausais šampūns. Tiesa, tā lietošana ne vienmēr ir pietiekami skaidra, lai tiktu sasniegts labākais rezultāts. Šai sakarā portāls "Beauty High" piedāvā piecus padomus efektīvai un pareizai sausā šampūna lietošanai.

Sāc ar saknēm

Izmantojot sauso šampūnu, ir svarīgi to izsmidzināt tieši uz matu saknēm, pakāpeniski virzoties zemāk un atbrīvojot tos no taukvielām. Pretējā gadījumā, vispirms apstrādājot matu galus, vēlamais rezultāts netiks sasniegts.

Dali šķipsnas

Lai sausais šampūns efektīvi attīrītu matus, izsmidzini to nelielos laukumiņos, izdalot atsevišķas matu šķipsnas. Tā tie tiks attīrīti vienmērīgāk.

Izpurini matus

Kad matos iesmidzināts šampūns, bužini tos, izpurinot galvu, kā arī maigi izmasējot matu saknes! Tādējādi matiem tiks piešķirts apjoms un tos būs vieglāk ieveidot.

Tiec vaļā no pinkām

Ja mati ir savēlušies, izķemmē tos pirms sausā šampūna lietošanas, kā arī pēc tam, izmantojot ķemmi ar platiem zariem. Tādējādi mati tiks atbrīvoti no pinkām, izvairoties no to pieplacināšanas galvas ādai.

Izvairies no biežas mazgāšanas

Ja matus ar parasto šampūnu mazgā pārāk bieži, tie var taukoties arvien ātrāk. Lai no tā izvairītos, mazgā matus pēc iespējas retāk, nelietojot treknus kondicionierus un maskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!