Foto: PantherMedia/Scanpix
Skaistumkopšanas industrijā pēdējā gada laikā populārs kļuvis plastiskās ķirurģijas "tūrisms". Arvien vairāk cilvēku dodas uz ārvalstīm, lai par izdevīgākajām cenām uzlabotu savu izskatu, vēstī "Daily Mail".

Izvērtējot vairāku valstu piedāvājumu, kosmētiskās operācijas tiek veiktas dažādās valstīs. Piemēram, Taizeme un Ungārija ir kļuvušas par iecienītākajiem galamērķiem cilvēkiem, kuriem nepieciešams veikt zobu korekcijas procedūras. Šais valstīs tās ir teju četrreiz lētākas nekā citviet Eiropā, piemēram, Lielbritānijā.

Par deguna korekcijas operāciju veikšanai izdevīgāko valsti eksperti savukārt atzinuši Čehiju, kur cenas arī ir četras reizes lētākas nekā Eiropā.

Toties krūšu implantus vislētāk ievietot ir Polijā, kur procedūras cenas ir aptuveni trīs reizes lētākas nekā citās Eiropas valstīs.

Eksperti, apkopojot informāciju, pat izveidojuši savdabīgu galamērķu uzskaitījumu, minot, kurās valstīs ir visizdevīgāk veikt populārākās plastiskās operācijas.

  1. Zobu korekcija – Ungārija un Taizeme
  2. Deguna korekcija – Čehija
  3. Sēžamvietas formas uzlabošana – Turcija
  4. Tauku atsūkšana no vēdera - Beļģija
  5. Krūšu implantu ievietošana – Polija
  6. Kuņģa samazināšanas operācija – Īrija, Beļģija

Tiesa, izvēloties veikt kādu no minētajām procedūrām ārvalstīs, ļoti ieteicams izpētīt konkrētajā valstī valdošos medicīnas standartus – nereti tie var krasi atšķirties, tādējādi absolūti nepasargājot pacientus sarežģījumu gadījumā, brīdina eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!