Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikdienā, kad no rīta līdz vakaram esam skrējienā, kā arī dažādos nozīmīgos pasākumos, ir svarīgi parūpēties par savu sejas ādu tā, lai tā nezaudētu savu veselīgo un dabīgo izskatu. To vislabāk palīdzēs nodrošināt matēts meikaps, tādēļ, lai tava āda vienmēr būtu samtaini maiga, iepazīstinām ar realsimple.com ieteikumiem, kādēļ un kādos gadījumos veidot matētu grimu.

Ilgnoturība

Matēta grima priekšrocība ir tā, ka tas uz sejas noturas ilgāk, kā krēmveida vai izgaismojošs meikaps. Turklāt, tas noslēpj ādas nepilnības un nenosēžas krunciņās vai grumbās.

Matējoša materiāla meikapa produkti, piemēram, bāzes krēms, pūderis, nesatur slīdošas vielas vai vazelīnu, tādēļ grims paliek vietā, kur uzklāts un nepārvietojas pa seju, kā tas mēdz būt, piemēram, uzklājot uz sejas krēmveida kosmētikas līdzekļus. Pūderis nostiprina iepriekš uzklāto bāzes krēmu, kā rezultātā āda ilgstoši izskatās dabiska un jauneklīga.

Piemērots taukainai ādai

Matēti kosmētikas līdzekļi palīdz absorbēt taukainos izdalījumus no ādas, tādēļ tie ir ideāli piemēroti cilvēkiem, kuru āda jau neilgi pēc grima uzklāšanas sāk spīdēt un izskatīties taukaina.

Lai izveidotu biezāku pārklājumu un noslēptu sejas nepilnības, uzklāšanai izmanto grima sūklīti, savukārt plānākam pārklājumam - pirkstus vai otiņu.

Novērš uzmanību no krunciņām

Gluži kā spilgta gaisma vērš uzmanību uz kādu konkrētu punktu, tāpat izgaismojošs meikaps parāda mūsu ādas nepilnības. Turklāt, tas uzkrājas krunciņās un acu kaktiņos.

Lai tā nenotiktu, piemēram, plakstiņu krāsošanai izvēlies lietot matētas acu ēnas. Tām piemīt plakstiņu izskatam glaimojoša struktūra, kas ne vien noklāj ādas nepilnības, bet arī liek tai izskatīties dabiskai un gludai.

Iespēja izmēģināt jaunu toni

Kosmētikas produkti ar mirdzošu, spīdīgu konsistenci, piemēram, acu ēnas vai lūpu spīdumi, ne vien izceļ ādas nepilnības, bet arī to krāsa parasti ir krietni intensīvāka, kā matētu līdzekļu gadījumā.

Tādēļ, ja gribi izmēģināt, piemēram, sarkanu lūpu krāsu, bet nevēlies ar to sev pievērst lieku uzmanību, iesākumā izmanto matētu toni - tavas lūpas būs izvēlētajā skaistajā krāsā, bet bez koša, uzkrītoša spīduma.

Izskatās labi fotogrāfijās

Pūderveida meikaps rada porcelāna jeb kailas, tīras ādas efektu, kas bildēs sejai izskatās kā dabīgs, veselīgs mirdzums. Tieši tāpēc matēts grims ir ideāli piemērots svarīgiem pasākumiem, kuros ir jāfotogrāfējas, piemēram, kāzām.

Pat tad, ja ikdienā izvēlies lietot atstarojošu grimu, īpašos notikumos vislabāk ir paļauties uz matētu meikapu, jo tas nekad bildēs neizskatīsies taukains vai spīdīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!