Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai iegūtu perfektu izskatu, sievietes ir gatavas izmēģināt dažādus produktus un veikt sarežģītas procedūras. Tomēr, lai tava sejas āda būtu jauneklīga un starojoša, nav nepieciešams iegādāties dārgus krēmus vai likties zem skalpeļa. Elle atklāj speciālistu sniegtos padomus, kā pašai rūpēties par savu sejas ādu, lai tā vienmēr izskatītos nevainojami.

Mitrināšana un ūdens lietošana

Viens no priekšnoteikumiem, lai mūsu āda būtu starojoša un maiga, ir pietiekama ūdens lietošana. Ja mēs ikdienā neuzņemam mums nepieciešamo šķidruma daudzumu, āda var kļūt sausa, blāva un izskatīties nogurusi un apsārtusi. Tāpat tā var būt īpaši jutīga, raupja, viegli var rasties melnās pinnes un būt paplašinātas poras, grumbas un akne.

Lai ādu apgādātu ar tai nepieciešamo ūdens daudzumu un tā izskatītos starojoša, ir nepieciešams atjaunot balansu. Proti, bagātini savu sejas ādu ar mitrinošiem tonikiem. Tie spēj efektīvi mitrināt ādas iekšējos slāņus, kamēr krēmi un losjoni, kuri pēc savas uzbūves ir smagnējāki, var aizsniegt tikai ādas virskārtu.

Dubultā tonizēšana

Sniedz savai sejai dubultu masāžu un brīdī, kad uz sejas uzklāj toniku, papildus centies ādu masēt - tā tu nostiprināsi sejas muskuļus un padarīsi to elastīgāku.

Ādas dziļāka attīrīšana reizi mēnesī

Katru 28. dienu notiek pilns ādas virskārtas atjaunošanās cikls. Lai jaunās šūnas, kas parādīsies, būtu veselas, ir nepieciešams vispirms atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām un uzkrātajiem netīrumiem, kas aizprosto poras.

Lai tava āda varētu elpot un izskatīties veselīga, reizi mēnesī veic dziļāku ādas attīrīšanu un apkopšanu.

Aizprostotas poras

Ja tev būs tīras poras, tava āda izskatīsies veselīga un mirdzoša. Atceries, ka nav vērts uzklāt sejas krēmus uz atmirušām ādas šūnām vai aizprostotām porām, jo tas nedos nekādu rezultātu. Lai sasniegtu vēlamos rezultātus, katru vakaru attīri ādu, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām, dienas gaitā uzņemtajiem netīrumiem un novērstu aknes veidošanos.

Ledus aukstiem dzērieniem – nē!

Ledus auksti dzērieni vai dzērieni, kuriem pievienots ledus, palēnina mūsu nieru funkcijas. Savukārt, ja tās nestrādā, kā nākas, zem acīm var rasties maisiņi vai loki.

Izvairies vai centies ierobežot ledusaukstu dzērienu lietošanu, kā arī divas stundas pirms miega nedzer pārāk daudz ūdeni - šķidruma pārpalikums miega laikā radīs urīna aizturēšanu, kā rezultātā pūtīsies vēders, bet tu pati no rīta izskatīsies nogurusi un neizgulējusies.

Kokvilnas kosmētikas plāksnīšu vietā izmanto pirkstus

Kosmētikas vatītes, ar kurām tu noņem vai uzklāj meikapu, patiesībā nemaz nav vajadzīgas. Tās tikai uzsūc izmantoto produktu, kā rezultātā tas izlietojas ātrāk un atkal ir nepieciešams iegādāties jaunu. Tā vietā labāk izmanto plaukstas vai pirkstu galus.

Mitrinoša maska miega laikā

Uzliec pirms miega mitrinošu masku – tā miega laikā veicinās ādas un ķermeņa atjaunošanos un tu pamodīsies ar atjaunotu, maigāku ādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!