Foto: Shutterstock
Tērējot nesamērīgi lielas summas par ekskluzīvam sejas un ķermeņa kopšanas procedūrām, mēs nepelnīti aizmirstam tautā pārbaudītus līdzekļus, kuri bieži vien atrodas rokas stiepiena attālumā. Beauty-forever.ru padomi mūs pārliecināja, ka skaistumkopšanas arsenālā ir vērts iekļaut arī zobu birsti, tējas maisiņus un pat kompaktdiskus.

Virtuvē

Visiem zināms, ka tējas maisiņi lieliski noder, lai novērstu maisiņus zem acīm (pēc tējas dzeršanas maisiņus neizmet, bet liec uz acīm, izmantojot kā kompresi). Bet, vai zināji, ka tos var izmantot arī, lai atjaunotu ieplīsušu nagu? Vienkārši izgriez no tējas maisiņa tīklotās daļas naga formai atbilstošu "plāksteri", piesūcini to ar caurspīdīgu līmi, no otras puses pielīmē naga plīsuma vietai un nogaidi, lai līme nožūst. Tad nolako nagu.

Olīveļļa

Pateicoties izcili mitrinošajām īpašībām, olīveļļa vienmēr ir bijusi viena no itāļu sieviešu kopjošās kosmētikas produktu pamatsastāvdaļām. Olīveļļa noderēs gan sausu nagu kutikulu kopšanai, gan mīkstinās sasprēgājušas lūpas. Bet, ne tikai – izrādās, ka ar olīveļļas palīdzību varēsi arī iztīrīt otiņas, ko izmanto kosmētikas uzklāšanai: iemērc otiņas eļļā uz pāris sekundēm, tad izmazgā tās ar siltu ūdeni un ziepēm. Bet, tas vēl nav viss, jo olīveļļā samitrinātu vates tamponu pat visjūtīgākās ādas īpašnieces var izmantot, lai pirms gulētiešanas notīrītu no sejas kosmētiku.

Vannas istabā

Senna ir ne vien tautā atzīts vēderu mīkstinošs līdzeklis, bet arī noder, lai dziļi attīrītu sejas ādu. Nelielā trauciņā ieber ēdamkaroti sennas pulvera (taukainai ādai 2 ēdamkarotes) un pārlej ar verdošu ūdeni. Ar maisījumā samitrinātu vates tamponu, attīri sejas un kakla ādu un noskalo to.

Zobu birsti iespējams izmantot ne tikai tam paredzētajam nolūkam - pamēģini ar to attīrīt lūpu ādu no atmirušajām ādas šūnām. Vari birstīti izmantot arī, lai veiktu vieglu sejas masāžu, tikai šādā gadījumā izvēlies birsti ar mīkstiem sariņiem.

Birojā

Izrādās, ka kompaktdisku var izmantot kā paleti tonālā krēma, ēnu vai citu kosmētisko līdzekļu toņu miksēšanai. Tev tikai jāieliek kreisās rokas īkšķis kompaktdiska caurumā un diska gludā virsma ļaus uz tās viegli sajaukt dažādus krāsu toņus, nezaudējot ne pilīti, kā tas mēdz notikt, kā paleti izmantojot plaukstas virspusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!