Foto: ASOS
Ziemas – rudens sezonas modē ar triumfu atgriežas karaliskais samts. Šo maigo un dižciltīgo audumu savās kolekcijās izmanto daudzi slaveni dizaineri. Viņu piedāvātās variācijas par samta tēmu liecina, ka šiem elegantajiem izstrādājumiem šosezon atradīsies vieta ne tikai mūsdienīgas sievietes vakartērpu sadaļā.
Iepazīsties ar mūsu apkopotajiem ārzemju žurnālu modes lapu jaunumiem un uzzini, kā samtu šosezon iedzīvināt arī savā garderobē. Dizaineri piedāvā plašu samta kostīmu klāstu, komplektācijā gan ar biksēm, gan svārkiem, kā arī samta blūzītes, žaketes, bikses, svārkus un, protams, kleitas, kurām modes guru ir veltījuši īpašu uzmanību, to izpildījumā realizējot savas vispārdrošākās idejas.

Samta ikdienas kleitas

Modē ir gan pavisam vienkāršas, pieguloša griezuma kleitiņas, bez liekām detaļām. Bet, arī bez tā visa samta kleita izskatās grezna un piešķir jebkurai valkātājai sievišķību un eleganci. Šādā kleita droši vari doties uz lietišķu tikšanos vai pat uz darbu, jo tā būs ļoti ērta un patīkami valkājama.

Papildini tēlu ar vienkāršu, gludu matu sakārtojumu un spicpurnu zābaciņiem.

Samta vakarkleitas

Vakarkleita un samts ir divi teju nešķirami jēdzieni. Augumam pieguļoša samta vakarkleita līdz zemei ir īsta klasika. Šāda izvēle liecina par īpašu izsmalcinātību, eleganci un nevainojamu gaumi. Liktenīgās sievietes tēlu vēl vairāk paspilgtina sarkanvīna, tumši zilie un smaragda zaļie toņi. 
 
Ja mīli eksperimentēt, dizaineri tieši tev ir radījuši modeļus, kuros samts tiek kombinēts ar caurspīdīgu šifonu, mežģīnēm, smalku tīklveida audumu un visneiedomājamākajām apdrukām. Ar šādas kleitas palīdzību varēsi radīt rotaļīgu un juteklisku tēlu. Lieliska ziņa- modē ir visi garumi! 


Samta kostīms rudens – ziemas sezonā ir īpašā statusā. Priekšroka tiek dota klasiska piegriezuma, augumam pieguļošām žaketēm ar nelieliem atlokiem, bet dizaineri ir sarūpējuši arī apjomīgas brīva fasona samta žaketes, kuras valkātājai ir it kā nedaudz par lielu ( šīs sezonas trends – "oversize").

Modē ir teju visi iespējamie bikšu fasoni, bet īpaši "banānenes", kā arī bikses ar paplatinātiem vai taisniem galiem. Runājot par svārkiem, aktuāli ir maksi vai midi garuma, nedaudz uz leju paplatināti svārku modeļi. 

Samta kostīmu ieteicams kombinēt ar zīda blūzīti un apaviem uz augsta papēža. Šādi ģērbusies, vari no rīta doties uz lietišķām pārrunām un vakarā apmeklēt teātri, bet ne tikai – kombinējot kostīma detaļas, iegūsi dažādus tēlus, ko varēsi izmantot teju jebkurā dzīves situācijā. 


Sportiskais samts

Tici vai ne, bet dizaineri šosezon ir pacentušies pat sportiskā stila apģērbu papildināt ar dižciltīgo samtu. Spēlējies ar sezonas modi un droši piemēri "hūdijus", siltinātas samta vestes un sportiska piegriezuma svārciņus. Samts tev noteikti neliks vilties – lai ko arī izvēlēsies, tu noteikti jutīsies ērti un stilīgi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!