Foto: Shutterstock
Ar rotaslietām tēlu iespējams padarīt krāšņāku un modernāku vai, tieši pretēji, prastāku un bezgaumīgāku teju acumirklī. Šoreiz, lūkojoties pēc noderīgas informācijas rotu pieskaņošanai apģērbam, piedāvājam eskpertu ieteikumus, ko, tās izvēloties, ņemt vērā dāmām, kas tuvojas pusmūžam un vairāk gadiem.

Ja esi sasniegusi pusmūžu, atsakies no spīguļiem un lētas bižutērijas, kas koptēlu padara prastu. Tāpat ieteicams izvēlēties askētiskākas formas rotaslietas ar oriģinālāku dizainu, kas acumirklī piešķirs odziņu pat vienkāršākajam tērpam. Protams, ja tavs stils ir eklektisks, vari izvēlēties arī bohēmiskas rotas un košas krāsas – šai ziņā svarīgākais ir prasme visu saskaņot, uzsver eksperti.

Viena no rotām, kas valkājama jebkurā vecumā, ir pērles – turklāt to vērtība pieaug ar gadiem, kā arī šī rota piestāvēs ikvienai sievietei. Šai sakarā gan der atcerēties – ja esi apaļīga un īsa, pagarini tēlu ar garāku pērļu virteni, savukārt, ja esi kalsna un gara, vari atļauties rotu, kas ir vairākās kārtās.

Izvēloties aksesuārus, jāņem vērā arī matu garums – ja tavi mati ir garāki par pleciem, izvēlies auskarus, kas turas pie ļipiņas, nevis spilgtas un nokarenas rotas, kas matos vienkārši pazudīs. Šai ziņā auskari, kas ir kā lāsītes lieliski izskatīsies arī spīdīgi un cienījamu vecumu sasniegušām sievietēm. Protams, ja mati pilnība apklās ausis, arī šie auskari pazudīs, tāpēc variē ar matu sakārtojumu, tam atsedzot vismaz vienu ļipiņu.

Jāpiebilst, ka tieši ar rotām apģērbu iespējams acumirklī padarīt vizuāli dārgāku vai – tieši pretēji. Šis princips attiecas arī uz vecumu. Šai sakarā, ja vēlies izskatīties nopietnāk, izvēlies kulonus un garas rotas, savukārt, lai izskatītos jaunāka, izvēlies košas un oriģinālas kaklarotas, kas izceļ kaklu un šobrīd ir ļoti aktuālas.

Tāpat ņem vērā, ka rota pievērš uzmanību tai ķermeņa daļai, kurā atrodas, tāpēc, ja nevēlies akcentēt dubultzodu vai novecot sākušu dekoltē ādu, izvērtē, vai nepievērs tai liekus skatienus. Arī gari, lēti un lieli auskari nepadarīs tavu tēlu elegantāku, bet – tieši pretēji – radīs neērtu un disharmonisku priekšstatu par jaunību.

Gadījumā, ja vēlies izskatu padarīt jauneklīgu, nekļūstot smieklīga, izvēlies rokassprādžu komplektus, kas ir savā starpā saskaņotas un papildina viena otru. Pēc tāda pat principa vari valkāt ari gredzenus, pieskaņojot tiem neuzkrītošu manikīru vai, tieši otrādi, kliedzošu nagu laku, kas ir atbilstošā toņkārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!