Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka, lūkojoties pēc atbildēm uz sev svarīgiem jautājumiem, nereti izmantojam arī internetu. Šai sakarā portāls "Women's Health" apkopojis populārākos jautājumus par sava izskata uzlabošanu, kas šī gada laikā ievadīti google.com, piedāvājot arī skaistumkopšanas ekspertu atbildes uz tiem.

Kā atbrīvoties no aknes?

Ja jau gadiem cīnies ar kaitinošajiem ādas izsitumiem, bet ārstu ieteiktie ādas kopšanas līdzekļi nepalīdz, izmēģini antibiotiku lietošanas kursu, akupunktūru, ābolu etiķa lietošanu uzturā, piena produktu izslēgšanu no tā, periodisku sauļošanos saprātīgā intensitātē, kā arī izsitumus laiku pa laikam vari apstrādāt ar saspaidītu aspirīnu, kas sajaukts ar nelielu daudzumu ūdens.

Tāpat palīdzēs medus – gan ārīgi, gan iekšķīgi lietots, un cinks – tā trūkums nereti izraisa pastiprinātu aknes uzliesmošanu.

Kā mazināt strijas?

Ādas pigmentācija, strijas un rētas ir teju katrai sievietei, taču tās nedrīkst noteikt to, kā tu uztver savu ķermeni. Svarīgākais ir rūpēties par to – dzīvot veselīgu dzīvesveidu, kā arī neaizmirst ādas kopšanas standarta procedūras, tā maksimāli novēršot striju veidošanās iespējamību, no kuras gan nav pasargāta neviena sieviete. Statistika liecina, ka strijas ir 80 procentiem daiļā dzimuma pārstāvju.

Cik bieži jāmazgā matus?

Vispiemērotākais matu mazgāšanas biežums ir pāris reizes nedēļā ar dažu dienu intervālu – tā attīrīsi galvas ādu, nenomazgājot arī matiem nepieciešamās dabiskās eļļas. Gadījumā, ja matus tomēr jāmazgā katru dienu, izvēlies pēc iespējas maigāku šampūnu, kā arī izvairies no pārmērīgas to karsēšanas, matus žāvējot un taisnojot.

Kā tīrīt grima otas?

Grima veidošanas piederumos un skaistumkopšanas produktos esošajiem mikrobiem ir īsta paradīze, jo grima otiņas tu visdrīzāk netīri pēc katras to lietošanas reizes, savukārt, piemēram, ķermeņa losjonu pēc atvēršanas lieto vismaz mēnesi, kā rezultātā baktērijas var vairoties uz nebēdu.

Lai to novērstu, vienam kosmētikas produktam lieto vienu konkrētu grima otu, ko vismaz divreiz mēnesī izmazgā ar maigu šampūnu, kā arī kosmētikas produktus pēc iespējas mazāk aiztiec ar rokām! Piemēram, ķermeņa losjonu izvēlies tādu, kas ir spiežams no pudelītes, nevis smērējams no burciņas, savukārt vaigu sārtumu, bronzeri un pūderi klāj ar atsevišķām otām, kā arī neļauj šiem produktiem tieši saskarties ar ādu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!