Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka ērta un skaista krūštura atrašana ne vienmēr ir viegls uzdevums. Šai sakarā "Cosmopolitan" piedāvā risinājumus izplatītākajām problēmām, ar ko saskaramies, gan valkājot krūšturi ikdienā, gan iegādājoties jaunu.

Nepieguļošas lencītes

Krūštura lencītes izstaipās ātrāk nekā kausiņi, tāpēc tās nepieciešams pieregulēt. Nereti, ja krūtis ir lielas, to nākas izdarīt pat vairākas reizes dienā. Tāpat pārliecinies, ka lencītes ir savilktas, pēc katras apakšveļas mazgāšanas reizes.

Pārāk ciešas lencītes

Laika gaitā krūštura aizmugurējā lence kļūst vaļīgāka, un, lai krūtis neturētu vien krūštura lencītes, to nepieciešams pielāgot krūšu kurvja apkārtmēram. Tāpat lencītes var griezties miesā tad, ja krūtis ir lielas – šai sakarā ieteicams izvēlēties krūšturi ar platākām lencēm.

Krūštura raušanās uz augšu

Ja krūštura aizmugurējā lence raujas uz augšu, bet krūtis nav pietiekami atbalstītas, aiztaisi krūšturi uz aizdares vidējiem āķīšiem, tā saīsinot tā aizmugurējās lences garumu papildus atbalstam. Tāpat krūšturis var rauties uz augšu arī pārāk īsu lencīšu dēļ – sakārto tās!

Krūštura duršanās krūšu kaulā

Iespējams, pie vainas ir pārāk ciešas krūštura stīpiņas, tāpēc vari izmēģināt veļu bez tām. Taču visbiežāk diskomfortu rada nepiemērota krūštura forma, kas rada lieku spiedienu uz krūšu kurvja centru. Lai to novērstu, izmēģini balkonetes formu, kam nav izteikti nodalītas krūštura bļodiņas.

Bļodiņas atkarāšanās no krūts

Visticamāk, šai gadījumā krūšturis ir izvēlēts par lielu. Lai novērstu diskomfortu, izmēģini paralēlo izmēru meklēšanu, piemēram, ja valkā 75C Izmēra krūšturi, izmēģini 70D vai 80B izmēra veļu.

Krūšu "velšanās" pār krūštura malām

Ja izskatās, ka tev ir četras krūtis, izvēlies par izmēru lielāku veļu vai arī citas formas krūšturi – piemēram, ¾ formas vietā izmēģini balkoneti, kas īpaši piestāvēs lielu krūšu īpašniecēm.

Miesa pie paduses

Ja pie paduses veidojas trijstūris liekas miesas veidolā, izvēlies vai nu trijstūrveida krūšturi, kas saturēs krūtis labāk, vai arī piemēri lielāka apkārtmēra krūšturi, kas tik ļoti nespiedīs ādu.

Krokas uz muguras

To iemesls parasti ir liekais svars un pārāk mazs krūštura apkārtmērs. Lai defektu novērstu, izvēlies piemērota izmēra krūšturi, kā arī pievērs uzmanību aizmugurējās lences materiālam, elastībai un tam, cik labi krūšturis atbalsta krūtis kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!