Foto: AP/Scanpix
Veidojot savu tēlu, ir vērts sekot ne tikai iekšējai stila izjūtai un valdošajām modes tendencēm, bet arī vispārējiem stila kanoniem, kas pasludināti par neaizskaramiem.

Šai sakarā, iedvesmojoties no modes un stila ekspertu dažādajiem viedokļiem, esam apkopojuši pāris ieteikumu, ko nudien vērts ņemt vērā. Citiem vārdiem sakot, iepazīsties ar modes pasaules "tabu", no kuriem jāizvairās, ja vien nevēlies izskatīties bezgaumīgi!

Sportiska stila jakas valkāšana ikdienā

Lai cik kārdinoši tev arī nešķistu ietīties ērtajā un iemīļotajā sporta jakā vai džemperī ar kapuci, šo apģērba gabalu labāk valkā vien mājās vai dodoties pārgājienā. Tas nav piemērots ne ikdienas gaitām augstskolā, ne, vēl ļaunāk, darbam birojā!

"UGG" zābaki

Arī šie apavi, līdzīgi ērtajām kapučjakām, iekļaujami vien brīvdienu garderobē. Protams, sniegotā ziemas dienā vari ar tiem doties uz tuvējo veikalu, taču masīvie apavi (kas, starp citu, atbaida ne vienu vien vīrieti), nekādi neiederēsies tavā ikdienas tēlā.

Legingi un nepiesegta sēžamvieta

Legingi, kas ir apspīlēti ap sēžamvietu un skatienam atklāj to, ko labāk vajadzētu piesegt, ir neskaitāmu joku avots. Tu taču nevēlies kļūt par vienu no sliktajiem piemēriem, vai ne? Nepieļauj to, legingus valkājot tikai ar tunikām, gariem krekliem vai džemperiem, kas nosedz pēcpusi pilnībā!

Rožukroņa lūgšanu krelles

Pirms pāris gadiem šo "aksesuāru" uzskatīja par vienu no aktuālākajiem stila papildinājumiem, ar ko savu tēlu padarīt mūsdienīgāku. Diemžēl vai par laimi – lūgšanu krelles noteikti nav iekļaujamas ikdienas apģērbā. Labākajā gadījumā šāda to izmantošana liecinās vien par sliktu gaumi.

Neona krāsas sporta apavi ikdienā

Lai gan viedokļi par to, cik gaumīgi ir savienot sportiska stila apavus ar ikdienas apģērbu, dalās, modes eksperti apgalvo, ka šī tendence būs aktuāla arī turpmākajās sezonās. Taču, izvēloties šādu savienojumu, ieteicams atturēties no neona krāsām un pārmērīgi spilgtiem toņiem, iesaka stilisti.

Nepārdomāta zeķu izvēle

Ja zini, ka, tev kustoties, būs redzamas zeķes, piedomā, vai tās piestāv kopējam tēlam. Šis ieteikums jau sen vairs neattiecas vien uz vīriešiem, pieminot klasisko biedu – melnas kurpes un baltas zeķes. Arī sievietēm pie šīs nianses ir vērts piedomāt, bez tam – ar to ir iespējams lieliski papildināt savu tēlu, zeķītes saskaņojot ar kurpēm vai ar to palīdzību apavus tieši izceļot.

Pārāk pieguļošas bikses

Ja vēlies izcelt savu kāju slaidumu, izvēlies taisna piegriezuma bikses līdz potītei un miesas krāsas kurpes, nevis pārmērīgi apspīlētus džinsus, kas tev pat neļauj apsēsties, nejūtot bailes par to iespējamo iziršanu pa vīlēm.

Neapgriezti matu gali

Ja vēlies ataudzēt garus matus, periodiska to aplīdzināšana tiem nāks tikai par labu. Turklāt ilgi negriezti mati rada nekoptu priekšstatu – pieci centimetru izstīdzējušu galu noteikti neradīs garu matu efektu, uzsver stila eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!