Foto: Shutterstock
Ja laiku pa laikam vēro eleganti ģērbtas sievietes, prātojot, kā viņām izdodas izskatīties tik nevainojami un gaumīgi, atceries, ka tas nebūt nav neiespējami! Atliek vien savā ikdienā ieviest pāris apģērba izvēles un kopšanas paradumu, lai arī tavs izskats uzlabotos acumirklī! Lūk, stilistu apkopoti ieteikumi, ko ņemt vērā sava tēla veidošanā. Lai izdodas!

Apģērbs tiek izvēlēts jau laikus – iepriekšējās dienas vakarā. Lai aiztaupītu ikrīta steigu un haosu, nespējot izlemt, ko konkrētajā dienā vilkti, velti pāris minūšu laika šai nodarbei jau iepriekš, tā komplektējot pārdomātu un saskaņotu tērpu.

Pietiekami daudz laika, lai sapostos. Tā vietā, lai arvien atliktu modinātāja zvanu, celies laicīgi, lai paspētu ieveidot matus un uzklāt grimu, kā arī pieskaņot izvēlētajam apģērbam aksesuārus. Tas padarīs tavu koptēlu gaumīgu un pārdomātu.

Neaizmirsti par piemērotu apakšveļu. Ikviena sieviete, kura var lepoties ar elegantu izskatu, zina, cik liela nozīme apģērba izskatā ir pareizi piemērotai apakšveļai. Izmanto visas tās sniegtās  priekšrocības, nodrošinot nevainojamu apģērba piegulēšanu un "sēdēšanu". Starp citu, noderīgus ieteikumus apakšveļas kombinēšanai ar apģērbu atradīsi šeit.

Iedvesmošanās no stilīgām personībām. Lai izveidotu savu unikālo stilu, nebaidies atsevišķas detaļas aizgūt no stila ikonām, kuras tevi iedvesmo! Šai sakarā pat nav nepieciešamības apbruņoties ar kaudzi glancēto žurnālu – izmanto sociālos medijus, lai apkopotu apģērbu salikumus un detaļas, kas tev šķiet pievilcīgas, kā arī sekotu sev interesējošām sievietēm modes pasaulē, no kurām vērts ietekmēties sava tēla veidošanā!

Ģērbies atbilstoši laikapstākļiem! Pirms dodies ārpus mājas, pārliecinies, vai izvēlētais apģērbs ir piemērots laikapstākļiem. Nekas neizskatās sliktāk par plāni ģērbtu sievieti, kura drebinās aukstā vējā, vai arī augstpapēžu kurpēm situācijā, kurā iederētos vien ērti apavi.

Ģērbies atbilstoši situācijai! Kā jau minēts iepriekš, apģērbam ir jāsaskan ar notikumu, kuru plāno apmeklēt. Izvērtē apstākļus, piemērotāko ģērbšanās stilu, kas tiem piestāvētu, un tikai tad izvēlies apģērbu un aksesuārus. Pretējā gadījumā vari izskatīties muļķīgi un justies nekomfortabli.

Apģērbs, kas pieguļ. Ja vēlies izskatīties eleganti un stilīgi, valkā tikai tādu apģērbu, kas atbilst tava auguma aprisēm un to izceļ, reizē maskējot defektus! Protams, arī stila ikonām ir "tievās" bikses, kas derēja pirms grūtniecības vai vidusskolā un kuras ir apņēmība reiz atkal uzvilkt, taču lielākajā daļā gadījumu, ja apģērbs tev neder vai ir sabojāts, piemēram, ar neizmazgājamiem traipiem, atvadies no tā!

Atsvaidzini tēlu ar vienu kvalitatīvu detaļu. Lai izskatu padarītu izsmalcinātāku, papildini to ar vienu kvalitatīvu aksesuāru, kas acumirklī ļaus pat lētākam apģērbam izskatīties elegantāk. Šādi kombinējot apģērbus un aksesuārus, elegantu koptēlu iegūsi pavisam vienkārši!

Izvēlies aksesuārus gudri! Kā reiz teica Koko Šanele, rotājot apģērbu ar aksesuāriem, vienmēr noņem pēdējo, ko uzliki, lai izskats kļūtu elegants un nebūtu pārspīlēts. Reizēm mazāk ir vairāk, un tas noteikti attiecas uz rotaslietu un aksesuāru kombinēšanu, izceļot savu tēlu!

Pārnākot mājās, pārģērbies! Iemesls tam, kāpēc elegances un stila ikonas vienmēr izskatās gluži kā no veikala skatloga izkāpušas, ir pavisam vienkāršs! Atnākot mājās, vienmēr pārvelc savu izejamo apģērbu, tā novēršot auduma sabumbulēšanos, noberzumus un burzījumus, kas, nudien, nedaiļo nevienas sievietes izskatu.

Apģērba atbilstoša uzglabāšana. Lai iemīļotais apģērbs kalpotu pēc iespējas ilgāk, atceries, ka liela nozīme ir pareizai tā kopšanai un uzglabāšanai. Izvēlies atbilstošus pakaramos, kā arī ievēro mazgāšanas nosacījumus, tā saglabājot drēbes tikpat kvalitatīvas, kādas tās bija iegādāšanās mirklī.

Kad valkāt augstpapēžu kurpes? Eleganta sieviete ir gudra sieviete, tāpēc izvērtē, kad pārvietošanās būs ērtāka bezpapēžu kurpēs un kad vari atļauties nodemonstrēt iespaidīgās sandales uz platformas, ko nesen iegādājies.

Neaizmirsti par ķīmisko tīrīšanu! Lai savu garderobi uzturētu kārtībā, regulāri sašķiro apģērbus, kam nepieciešama ķīmiskā tīrīšana, tā neļaujot tiem dažu traipu dēļ pazust no aprites!

Parūpējies par pirmās nepieciešamības lietām! Notrūkusi poga, saplīsis rāvējslēdzējs un uzrautas zeķubikses nedaiļo nevienas sievietes izskatu, taču tas nenozīmē, ka šādas kļūmes negadās arī elegances un stila ikonām! Šīs sievietes vienkārši ir nodrošinājušās ar saspraužamajām adatām, apģērba līmlenti, diegu un adatu, kas nelielos misēkļus ļauj nekavējoties novērst!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!