Foto: Shutterstock

Interjera veidošana ietver ļoti daudz pienākumus, sākot no sienu krāsojuma, beidzot ar aksesuāru piemeklēšanu, tāpēc darot to pēc saviem ieskatiem, var gadīties, ka tiek palaists garām kas būtisks. Portāls popsugar.com apkopojis ieteikumus, ko zina katrs interjera dizainers, un kas būtu jāzina katram pārmaiņu veidotājam savā mājoklī.

Sienu krāsošana pēc krāsas pārbaudes

Ja uzskati, ka krāsa izskatīsies gluži tāpat, kā bundžā vai krāsu paraudziņā, tā ir jau pirmā kļūda. Uzklājot krāsu uz sienas, gribot vai negribot, mainās krāsas tonis, atkarībā no tā, kā telpā ienāk gaisma, cik augsti ir griesti un cik logi ir telpā, tāpēc nekad nevajag ķerties pie sienas krāsošanas uzreiz lieliem laukumiem. Sāc ar neliela laukuma noklāšanu, rūpīgi izvērtējot, vai krāsa atbilst iecerētajam. Ja tomēr tā neatbilst cerībām, tad jaunas krāsas klāšana nebūs tik sarežģīta nekā tad, ja viss laukums jau būs ticis iepriekš nokrāsots.

Paklāja iegāde pirms iekārtošanas

Paklājs noteikti nav tā interjera sastāvdaļa, kas jāiegādājas visupirms, ja nu vienīgi tas nav paklājs, ar kuru plānots nosegt pilnībā visu grīdas laukumu. Citos gadījumos iekārto istabu līdz galam un tikai tad novērtē, vai paklājs tik tiešām ir nepieciešams. Interjera dizaineri vienmēr skandina – neizvēlies gaišas krāsas paklājus, jo tās būs īstas mocības, īpaši tad, ja mājoklī ir bērni vai mājdzīvnieki. Gaišs paklājs liks par sevi rūpēties katru dienu, un grīdas uzkopšana nudien nav tas pienākums, kas būtu pelnījis tik biežu uzmanību no ikdienā aizņemtiem cilvēkiem. Arī mazāku paklāju iegādē kārtīgi pārdomā, cik praktiski tie būs tīrāmi, vai tie netraucēs un piestāvēs interjeram. 

Spilgtas krāsas dīvāns

Ikviens interjera dizainers piekritīs, ka neitrālas krāsas dīvānu pēc pāris gadiem varēs atsvaidzināt ar košiem dekoratīviem spilveniem un plediem, turpretī spilgtas krāsas mīkstās mēbeles tādas arī allaž paliks.Tas gluži vienkārši ar laiku var kļūt apnicīgas, turklāt uzmācīgi spilgto krāsu nekādi nevarēs remdināt, tāpēc neaizraujies ar spontāniem un nepārdomātiem lēmumiem mīksto mēbeļu iegādē. Ne viens vien spilgto krāsu dīvānu īpašnieks vēlāk atzīst, ka ilgojas pēc mierīgākas krāsas papildinājuma telpā. 

Interjera papildināšana ar mēru

Tiem, kas nolēmuši interjeru veidot pašrocīgi, bieži ir nepārvarama vēlme ātri īstenot visas ieceres vienā reizē, taču šāda sasteigšana var radīt nevēlamu rezultātu. Protams, gribas jaunajā telpā ieviest kafijas galdiņu, jaunu skapīti, plauktu, mīksto krēslu, dīvānu, arī iekarināmo šūpuļtīklu un citus papildinājumus, taču ne vienmēr tam visam pietiek vietas, turklāt ne vienmēr tas viss patiesi ir nepieciešams. Galu galā nākas attapties piepildītā istabā, kur nemaz nav vietas, tāpēc jebkuru telpu ieteicams ''apdzīvot'' pamazām un nesasteigti. Tādā veidā katrs pieņemtais lēmums par papildinājumiem būs prātīgāks un atbildīgāks, turklāt šādi vari izvairīties no liekiem tēriņiem.

Mazāk ir labāk

Nereti vairums izvēlas vieglāko ceļu un jauno dzīves telpu papildina ar daudz un lētām lietām, kas patiesībā nav tā vērtas. Ikviens dizainers ieteiks ieguldīt kvalitatīvās lietās, pat tad, ja neatliek nauda kaut kam citam. To var attiecināt uz mēbelēm, aizkariem, paklājiem un arī sadzīves tehnikai. Pie katra pirkuma izvērtē, kas patiesi ir nepieciešams, kur ir svarīga kvalitāte un tikai tad pieņem lēmumu par pirkuma veikšanu, un ir vērts ilgāk gaidīt, nekā ātrāk vilties. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!