Foto: Shutterstock
Acu kontūrzīmulis pavisam noteikti ir atklājums daudzu sieviešu dekoratīvās kosmētikas plašajā piedāvājumā, jo ar tā palīdzību var radīt izteiksmīgāku acu skatienu, izcelt acu krāsu un radīt biezāku skropstu efektu, taču tas viss iespējams vien tad, ja ir sapratne par to, kā pareizi lietot šo dekoratīvās kosmētikas produktu. Iepazīsties ar portāla goodhousekeeping.com veikto apkopojumu, kurā tiek sniegtas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Krāsas intensitāte un līnijas biezums

Ne vienmēr melnas un biezas līnijas iezīmēšana būs tas piemērotākais dekoratīvās kosmētikas klājums, ko izmantot. Melna un bieza kontūra radīs pretējo efektu un padarīs acis vēl šaurākas un mazākas, atklāj make-up speciāliste Mary Clarke. Bieza un trekna līnija var izplūst un radīt nepievilcīgu izskatu, tāpēc nevajadzētu aizrauties ar pārāk intensīvu dekoratīvās kosmētikas izmantojumu. Tā vietā izvēlies ne tik drūmu toni, piemēram, tumši pelēku vai brūnu, un efekts būs ievērojami labāks.

Nelīdzens klājums

Ja arī pašai ar kontūrzīmuli neizdodas novilkt tik perfekti taisnu un gludu līniju, kā gribētos, un gala rezultāts ir vien robota līnija, kas izskatās nevīžīgi, ievēro šo padomu. Līniju nevajadzētu iezīmēt no ārējā acs kaktiņa uz iekšpusi, bet gan otrādi. Turi galvu taisni, zodu vērstu uz augšu, bet acu skatienu uz leju, lai plakstiņam neizveidotos krunkas. Pirms tam var novilkt tā saucamo gaismas zīmuli, kas norādīs vietu, kur vilkt tumšās krāsas zīmuli, lai klājums būtu vienmērīgs.

Dažādu krāsu izmantošana

Nebūt nav tā, ka izmantošanas vērti ir tikai melnie un brūnie acu kontūrzīmuļi. Dažkārt tieši ar baltas krāsas zīmuli, kas rada spīdumu, var panākt brīnišķīgu efektu, kas izcels acis, padarīs tās mirdzošas un izteiksmīgas. Nebaidies eksperimentēt arī ar zilas, zaļas, violetas un citu krāsu zīmuļiem, ko papildinot ar pieskaņotām acu ēnām, var radīt neatkārtojamu grima klājumu.

Trīs zīmuļu veidi - kuru izvēlēties?

Nevajadzētu atmest cerību kontūrzīmuļa izmantošanai, ja pēc kāda mēģinājuma tas nav izdevies. Pavisam iespējams, nav ticis izmantots piemērotākais veids, jo tie ir dažādi. Piemēram, gēla kontūrzīmulis visbiežāk ir ūdensizturīgs un tas vairāk ļauj kontrolēt līnijas biezumu, savukārt šķidrie kontūrzīmuļi pieprasa jau pieredzi tā lietošanā. Visbiežāk tieši šis veids liek atmest cerības, jo ar to līnija izveidojas robota un nekorekta. Taču ar šķidro kontūrlīniju var izveidot perfektāku klājumu, koriģēt acu formu, novilkt tuvāk skropstu līnijai, taču šajā izmantojumā derētu iepriekš patrenēties, lai ikdienas steigā izdotos radīt nepieciešamo klājumu. Novērtētākais un biežāk lietotais ir parastais acu kontūrzīmulis, kas varbūt nav tik noturīgs, tomēr tas ļauj koriģēt līnijas biezumu un arī toņa intensitāti.

Izpludināts efekts

Lai acu kontūrzīmuļa izmantošana būtu vēl efektīvāka, pēc tā uzklāšanas var izmantot acu ēnas un nelielu birstīti, ar kuru palīdzību izpludina šo līniju un rada dūmakainu izskatu. Šādā veidā nebūs tik liels kontrasts starp acu plakstiņu un līniju, kā arī šādā gadījumā acu krāsojumu var papildināt arī ar acu ēnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!