Foto: Shutterstock
Pie rakstāmgalda vairums pavada lielāko dienas daļu, tāpēc ir svarīgi domāt ne tikai par to, kā pie tā ērti strādāt, bet arī vidi, kas iedvesmotu komfortablam darbam. Smelies idejas omulīgai darba zonai un papildini to ar aksesuāriem, kas kalpos kārtības ieviešanai.

Ja dienas laikā rakstiski tiek piefiksētas daudz un dažādas idejas uz lapiņām, tad, lai tās netiktu krāmētas vienā kaudzē uz darba virsmas, lapiņas var piestiprināt pie speciālas korķa tāfeles. Šāds papildinājums pie galda var kalpot arī dažādu atgādinājumu, piezīmju, plānu un grafiku piestiprināšanai.

Produktīvai darba dienai un labai pašsajūtai ir būtiski nodrošināt pietiekami labu apgaismojumu darba vidē. Vislabāk, ja rakstāmgalds atrodas pie loga, taču arī galda lampai ir jābūt. Lai visi priekšmeti netiktu glabāti uz virsmas, jābūt pietiekami daudz atvilktnēm. Var izmantot arī dokumentu kastītes jeb groziņus, kur glabāt svarīgākos papīrus.

Ja darba pienākumi saistīti ar plānošanu, to veikšanai noteikti nepieciešamas ne tikai lapiņas un pildspalva, bet arī citi galda piederumi. To uzglabāšanai noderēs arī šāds papildinājums pie galda ar nelielu tāfeli, groziņiem, kur salikt visus rakstāmpiederumus un varbūt kādu mīksto tāfelīti, pie kuras piestiprināt dažādas piezīmes.

Ļoti praktiskas ir dokumentu kabatiņas jeb kastītes, kur salikt mapes, žurnālus, bukletus un citus informācijas avotus. Šādi būs arī ērtāk pārskatīt materiālus, nekā tad, ja tie tiktu sakrāmēti kaudzē viens virs otra.

Rakstāmpiederumu trauciņam noteikti ir jābūt tuvumā, lai dienas gaitā vajadzīgās pildspalvas, zīmuļi un citi rakstāmrīki vienmēr būtu pa rokai. Šim nolūkam var izmantot skārda bundžas, stikla burkas, virtuves traukus, groziņu, spainīti, glāzi, kanniņu, vāzi vai jebko citu, kas šķiet iederīgs interjerā.

Pie galdiem, kur rakstāmpiederumu ir daudz, var izmantot šo ideju ar vairāku trauciņu piestiprināšanu vai iekarināšanu. Tādā veidā netiks aizņemta vieta uz galda virsmas, turklāt arī noformējums izskatīsies ļoti gaumīgi.

Vēl kāds interesants risinājums ir tā saucamais ''organaizers'', kas ir vairāku nodalījumu apkopojums, kuros glabāt visdažādākos priekšmetus – šķēres, otas, rakstāmpiederumus, plānotājus, lapiņas, lineālus un citas darba procesam nepieciešamās lietas.

Ja gribas visus piederumus noslēpt no acu skatieniem, var izmantot šādas kartona kastītes, kas, saliktas viena virs otras, izskatīsies pat kā mēbele. Šim nolūkam ieteicams izvēlēties dažāda izmēra un formas kastītes, lai itin visam atrastos vieta glabāšanai.

Apvienojot rakstāmgaldu ar plauktu sistēmu visdažādāko mantu glabāšanai, var izvēlēties arī šādu risinājumu, kur izmantots koka plauktiņš, kas veidots no vīna kastēm, vai arī ieviest mazo atvilktņu sistēmu, kas paredzēta rokdarbniekiem vai galdniekiem, kur glabāt skrūves, naglas un citus mazus sīkumus.

Kārtības ieviešanai ļoti noderīgi var būt arī dažāda izmēra pītie groziņi, kur salikt literatūru, piederumus, dokumentus un citas mantas.

Lai novērstu nejaušu glāzes vai krūzes apgāšanu un kāda dokumenta apliešanu, uz galda noteikti jābūt krūzītes paliktnim. Tas pasargās galda virsmu no bojājumiem, kā arī neļaus tai slīdēt pa virsmu.

Ja darba nolūkiem tiek izmantots portatīvais dators, noderīgs var būt speciālais gumijotais paklājiņš darba virsmai, kas ļaus ierīci stabilāk novietot, kā arī pasargāt to no uzkaršanas.

Lūk, neparasta ideja, kā galda noformējumu padarīt oriģinālu! Klaviatūra ir pasniegta uz paplātes, savukārt rakstāmpiederumi - grezni izkārtoti vāzē. Attiecīgam stilam šāds noformējums būs ļoti radošs risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!