Foto: AP/Scanpix

ASV finanšu tirgus uzraugu nesen publiskotā informācija liecina, ka pasaulē labāk zināmais un, iespējams, veiksmīgākais investors Vorens Bafets klusām ieguldījis vairākus miljardus ASV dolāru apdrošināšanas uzņēmumā "Chubb". Uzņēmuma akciju vērtība pēc ziņām, ka Bafets to atzīst par labu esam, sākusi kāpt.

Lai gan pasaulē netrūkst veiksmīgu investoru, "Omahas orākula", kā Bafets ir iesaukts, darbības vienmēr piesaista mediju un finanšu entuziastu uzmanību.

Miljoniem profesionāļu un amatieru visā pasaulē seko katram Bafeta un viņa uzņēmuma "Berkshire Hathaway" investīciju solim cerībā, ka, kopējot finanšu leģendu, paši varēs tikt pie pieklājīgas peļņas. Taču tas, protams, var radīt zināmas problēmas gan investoram, gan kompānijai, kuras akcijās tas iegulda.

Proti, interesei pieaugot, akciju cena kāpj un Bafetam, ja viņš gribēs iegādāties vēl vairāk konkrētā uzņēmuma akciju, nāksies maksāt vairāk. Taču tā ir viena no lietām, ko Bafets negrib, jo viņš ir slavens ar to, ka iegulda akcijās, kuras tirgus nav gana novērtējis.

Biznesa izdevums "Barron’s" skaidro, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc "Berkshire Hathaway" kopumā neatklāj savas investīcijas tik ilgi, cik vien likums ļauj. Attiecīgi tā ieguldījumi parasti nāk gaismā, kad uzņēmums izziņo savus finanšu datus.

Šoreiz gan klusais periods bijis ilgāks. No publiskās informācijas bija zināms, ka kopš pagājušā gada rudens Bafeta vadītā kompānija iegulda lielas naudas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!