Foto: Reuters/Scanpix

Sindijai Kraufordei nākamā gada 20. februārī apritēs jau 50 gadu, taču viņa joprojām izskatās jauna un skaista – gluži kā savas karjeras sākumposmā. Lūk, septiņi slavenās skaistules noslēpumi, kas viņai palīdzējuši nenovecot un allaž saglabāt lielisku figūru! Tos apkopojis portāls Zdorovie.com.

1. noslēpums. Nemeklēt attaisnojumus

Sievietes bieži sev saka: "Esmu pieņēmusies svarā, jo man vienkārši neatliek laika apmeklēt sporta zāli. Lūk, ja diennaktī būtu vairāk nekā 24 stundas, es noteikti pagūtu parūpēties par savu figūru!" Nemeklējiet attaisnojumus! Izkustēties iespējams jebkurā laikā: gan kāpjot uz biroju pa trepēm, nevis braucot ar liftu, gan vedot suni pastaigā ātrā solī, gan trenējoties ar hantelēm, gaidot, kamēr uzvārīsies tējkanna. Es vienmēr tam atrodu laiku pat visaizņemtākajā dienā, piemēram, fotosesijas pauzē veicu dažus pietupienus vai desmit reizes atspiežos.

2. Bērni nav traucēklis

Kad manā dzīvē ienāca bērni, es nepametu treniņus, bet vienkārši pārskatīju savus uzskatus par sportošanu. Agrāk varēju joņot uz skrejceliņa līdz pilnīgam spēku izsīkumam, "atrāpot" mājās un iekrist gultā. Bet vēlāk sapratu, ka fitnesam ir nevis jānokausē, bet gan jāsniedz enerģija, nevis jārada nogurums, bet gan jādod jauni spēki. Ja jums ir bērni, nesēdiet ar viņiem četrās sienās! Turpiniet nodarboties ar fitnesu – jums būs nepieciešams daudz enerģijas, lai audzinātu savas atvases!

Foto: Reuters/Scanpix

Ja ej uz vienu un to pašu sporta zāli trīs reizes nedēļā piecus gadus pēc kārtas – varu ļoti saprast, ka tas var apnikt. Centieties dažādot savas fiziskās aktivitātes: šodien skrieniet pa parku, rīt peldiet vai brauciet ar velosipēdu, bet nākamajā dienā iegriezieties trenažieru zālē. Sportošanai ir jārada labsajūta, citādi – kā gan varam gaidīt kādus rezultātus? Man patīk doties pārgājienos, kāpt kalnos, klīst pa mežu, un ar katru tādu "pastaigu" es kļūstu aizvien izturīgāka un stiprāka.

4. Nelikt sev no kaut kā atteikties

Atteikties no saviem iecienītākajiem ēdieniem ir ļoti grūti. Es neprātīgi dievinu makaronus un baltmaizi, lai gan zinu, ka tie kaitē figūrai. Tomēr es regulāri eju uz itāļu restorāniem un apēdu tur tik daudz pastas, cik vien varu. Pēc tam, protams, ieturu stingru diētu un pielieku papildu pūles, lai "sadedzinātu" liekās kalorijas sporta zālē, taču fakts paliek fakts – es varu atļauties ēst visu, ko vēlos. Ja teju nevarat dzīvot bez kūkām, lūdzu, mielojieties, tikai – ne katru dienu. Lai tortes gabaliņš kalpo kā balva par paveiktu grūtu darbu vai nomestiem trīs kilogramiem svara!

Varbūt tas skan vecmodīgi, taču es joprojām uzskatu, ka fiziskā forma ir cieši saistīta ar cilvēka psiholoģisko stāvokli. Tu vari notievēt par 15 kilogramiem, taču tiešām lieliski izskatīsies vien tad, ja atbrīvosies no negatīvām domām. Mans noslēpums ir vienkāršs: cenšos būt labs paraugs saviem bērniem, domāju un rīkojos tā, lai viņi varētu ar mani lepoties. Jā, jā, es runāju kā jūsu mamma! Taču ticiet – tas nes rezultātus!

6. Skatīties tikai labas filmas

Domājat, tagad ieteikšu jums gulēt dīvānā, grauzt čipsus un skatīties filmu, kas nopelnījusi "Oskaru"? Nesagaidīsiet! Iesaku jums skatīties manus pilašu video. Es ļoti ilgi nodarbojos ar pilatēm, pirms ierakstīju dažus DVD ar vingrojumiem, un varu ar pārliecību teikt: šī vingrojumu sistēma ir ļoti efektīva! Veltot pilatēm kaut pāris stundas nedēļā, ātri vien pamanīsiet, ka jūsu muskuļi ir kļuvuši stingrāki. Un tikai pēc tam varat atpūsties un noskatīties kādu jaunu Holivudas filmu.

7. Iegādāties hanteles

Nereti gadās tā: jūs nodarbojaties ar fitnesu katru dienu, bet kādā mirklī pamanāt, ka rezultāti vairs īsti nav manāmi. Tas ir mirklis, kad ir vērts doties uz tuvāko sporta preču veikalu un iegādāties dažas hanteles papildu slodzei. Vieglākas hanteles izmantojiet muguras muskuļu stiprināšanai, bet smagākas – lai "uzpumpētu" bicepsus un tricepsus. Es vispār cenšos nešķirties no hantelēm un ikdienas paceļu tās no grīdas, reizi pēc reizes pārvarot Zemes pievilkšanas spēku. Vai jums pietiks spēka pārvarēt gravitāciju?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!