Foto: Shutterstock

Atkarībā no savām zināšanām un pirkstu veiklības, ik rītu nonākam pie izvēles veikšanas – ko ar matiem iesākt šodien? Kad idejas jau aptrūkušās, un ne visi uzlūkotie piemēri šķiet spējām atbilstoši, piedāvājam septiņas viegli veidojamas frizūras ar zīmuļa palīdzību.

Protams, lai izmēģinātu šīs lieliskās frizūras, vispirms talkā jāņem zīmulis. Kad tas izdarīts, ķeramies pie instrukcijām.

Pirmā frizūra

Vispirms izveido augstu zirgasti. No katras puses iebīdi zīmuļus starp galvu un matu gumiju. Atdali nelielu matu šķipsnu no astes augšpuses vidējās daļas un sāc to pīt. Kad esi nedaudz iesākusi pīšanas procesu, paņem mazu šķipsnu no astes malas, bet pirms iepin to bizē, vienu reizi aptin to ap zīmuli, tīšanas procesu sākot no zīmuļa apakšējās daļas. To pašu veic arī otrajā pusē un atkārto darbību, līdz bize ir sapīta. Bizes galā ievieto matu gumiju, bet pēc tam izņem abus zīmuļus. Kad tas izdarīts, izlīdzini un sakārto pinumu. Bizes galu ar sprādzītes palīdzību paslēp zem skaistā veidojuma.

Otrā frizūra

Paņem lielāku matu šķipsnu galvas priekšpusē. Sākot no matu celiņa, nobīdi zīmuli sev vēlamā augstumā jeb tik augstu, cik vēlies, lai atrastos rullītis. Aptin paņemto šķipsnu divreiz ap zīmuli un galā iespraud sprādzīti. Atliek vien izvilkt zīmuli.

Trešā frizūra

Lai iegūtu patiesi sprogainus matus, zīmuli pietuvini īpaši tuvu galvas ādai un aptin matu šķipsnu ap zīmuli. Ar matiem aptīto zīmuli ievīsti folijā, bet tad ar taisnotāja palīdzību sakarsē to. Kad tas izdarīts, nogaidi pāris sekundes, lai sakarsētā daļa atdzistu un tad atbrīvo zīmuli un matus no folija. Ar pirkstu palīdzību atšķetini sprogas, lai tās izskatītos apjomīgākas. Atkārto visu procesu, kamēr visi mati ir sprogās.

Ceturtā frizūra

Sasien matus zemā zirgastē. Ievieto divus zīmuļus zem izveidotās astes. Pagriez zīmuļus uz labo pusi tā, lai tie apgrieztos aptuveni divas reizes. Kad jūti, ka mati ir nostiepušies, tos zīmuļu galus, kas tagad atrodas pie kakla, cel augšā, lai tie atrastos augšpusē. Pārliecinies, ka zīmuļi ir nostiprināti.

Piektā frizūra

Sapin matus vienkāršā bizē. Pacel bizi vertikāli uz augšu un ievīsti bizes galu tuvāk galvai, tad iespraud zīmuli, lai nostiprinātu pinumu.

Sestā frizūra

Izveido ne pārāk ciešu astīti. Ieskauj matu gumiju no abām pusēm ar divu zīmuļu palīdzību. Tad abus zīmuļus sāc virpināt uz augšu un pagriez "rullīti" uz labo pusi. Kad tas izdarīts, uzmanīgi izvelc zīmuļus un iespraud sprādzītes.

Septītā frizūra

Galvas augšdaļā sāc pīt franču bizi. Kad esi tikusi līdz galvas vidusdaļai, vienkārši sapin bizes galu parastajā bizē, galā iestiprinot matu gumiju. Saņem visus matus it kā vēlētos izveidot zirgasti, bet pēc tam paņem zīmuli un griez to apļos, atstājot astes galu ārpusē. Tad iestiprini zīmuli matos un piekārto matu galus, kas palikuši ārpusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!