Foto: Shutterstock
Ģeometriskās formas, raksti un priekšmeti ir viena no tām tendencēm, kas īpaši uzplauka pēdējo trīs gadu laikā. Tomēr arī 2016. gadā sajūsma par trijstūriem, piecstūriem un citām formām, kas sajaukušās, lai veidotu telpiskas figūras, nav rimusi.

Tā kā šobrīd dažādi interjera saloni piedāvā ne tikai aksesuārus aktuālajās formās un metāliskajos toņos, šī tendence kādu laiku nekur nepazudīs. Tomēr tas nav vienīgais veids, kā iekļaut ģeometriju savā mājvietā stilīgi. Lūk, daži piemēri no portāla "Houzz.com".

Visvienkāršākais veids, kā interjerā iemanīties iekļaut ģeometriskas formas akcentu, ir papildināt to ar kādu mūsdienīgu mēbeli. Piemēram, stikla žurnālgaldiņu, kam ir tik aktuālās metāla kājas, kas nav tikai taisnas, bet veido telpisku ģeometrisku figūru dimanta izskatā.

8/16 Geometric Design Sale

Vēl vienkāršāk ģeometrisko efektu var panākt ar paklāju. Piemēram, izvēloties tādu pamatu zem kājām, kas ir spilgts un ar trijstūru, zigzaga vai kādu citu rakstu.

Balwyn, Orbit Display Home

No grīdas pārceļamies uz sienām. Piemēram, modernas tapetes ar sešstūra formas rakstu, kas piedevām rada optisku ilūziju ar dažādu vienas krāsas toņu salikumu. Tas pildīs ne tikai dizaina funkciju, bet arī paplašinās telpu. Bet stilīgās lampas, kuru statīvs veidots no telpiskiem kubiem, ģeometriskajā tēmā iekļaujas bez problēmām.

Contemporary Living Room

Ja lieli laukumi ar ģeometrisku rakstu baida, tad interjerā tos var iekļaut pamazām. Piemēram, pavisam gaišu istabu papildinot ar ģeometrisku līniju krāsojumu.

West Village Pied-à-terre

Šķiet, visjautrākais veids, kā ģeometriskos elementus sienu krāsojumā vai tapetēs iekļaut radoši, ir bērnistaba. Skaists piemērs, kur dažādu krāsojumu trijstūri veido vienotu rakstu.

Contemporary Kids

Drosmīgajiem, kas interjerā vēlas iekļaut nenosakāmu ģeometrisko formu rakstus, noteikti patiks šis variants. Vienkāršu toņu vannasistabā visspilgtākais akcents ir grīdas flīzes – košas, ar izteiktām līnijām un interesantu formu rakstu.

Muswell Hill House

Kombinēt var ne tikai dažādas krāsas un materiālus, bet arī ģeometriskos rakstus vienā telpā. Lūk, pie sienas ģeometriska glezna, nelieliem galdiņiem – izteiksmīgas kājas, bet paklājs ar lielu rūšu rakstu.

Yeo Street Neutral Bay

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!