Sākot ar vīru vai dzīvesbiedru, beidzot ar brāli vai vienkāršu draugu, – ir vīrieši, kuri tev rūp. Un tāpēc, ka šad un tad jums kopā jāiziet sabiedrībā, tev svarīgs ir arī viņa kopējais tēls. Kas ir tās garderobes detaļas, kuras nudien kaitina? Vaicājām sievietēm, lai paskaidro tās, aicinot vīriešus nevārīties dusmās, bet drīzāk likt kādu vērtīgu padomu aiz auss.

"Mani kaitina, ja vīrieši velk drēbes, kas viņiem ir pa lielu. Bikses, džemperi, krekli... drēbēm ir jāder. Un laikam otra galējība ir tad, kad uzvelk pārāk iežmiegtas drēbes, ka gandrīz paelpot nevar. Ir jāsameklē pareizais izmērs un tad viss piestāvēs," skaidro Anna (47).

Tikmēr Maijai (22) ir sava versija par kaitinošāko vīriešu garderobes detaļu, kas vairāk gan novērojama siltākā laikā. "Es uzmanību pievēršu tam, kādas bikses izvēlas vīrieši. Pilnīga katastrofa – tie ārprātīgie šorti, kas ir pāri celim, bet virs potītes. Parasti tie ir brūni, zaļi vai, nedod Dievs, krāsaini. Šortus papildina milzīgas kabatas un kopskats ir katastrofāls."

Arī Ieva (23) pievērš uzmanību biksēm. "Nepatīk pārāk apspīlētas bikses, kuras vairāk līdzinās zeķbiksēm. Nemaz neizskatās vīrišķīgi. Un vēl ar tik zemu jostas vietu, ka kilograms apakšbikšu redzams."

Alise (27) stāsta, ka esot vēl kāda gana briesmīga lieta, kas uzdzen šermuļus: "Laikam visiem piestāv krekli ar V veida izgriezumu, tomēr man riebjas pārāk dziļi izgriezumi – tādi, kad var redzēt spalvas uz krūtīm. Bet ir, kurām patīk, protams."

Foto: Shutterstock

"Zinu, ka mani daudzi (un daudzas) nolinčos, bet – ar likumu vajadzētu aizliegt T–kreklus! Plandīgi un noplukuši vairumā gadījumu. Tie piestāv vien retajiem, toties īsti pletkrekli – mmmm! – uzlabo ikviena vīrieša izskatu, šķiet, uzreiz iztaisnojas mugura un vīrietis uzreiz iegūst daudz cienījamāku izskatu," spriež Evita (38).

Līdzīgās domās par jauneklīgo ģērbšanās stilu ir arī Līga (42): "Ja vīrietim ir virs 35, bet garderobē ir tikai plati džinsi, kapučjakas un līdzīgi jauniešu garderobes atribūti, bet apavu plauktā lepni gozējas seši sporta kurpju pāri – tas nekam neder. Nē, protams, tas nenozīmē, ka viņam, zināmu vecumu sasniedzot, jāģērbjas adītās vestēs, velveta biksēs un ortopēdiskajos apavos, tomēr jāsaprot, ka pusaudžu gadi jau labu laiku ir pagājuši, ir jākļūst nopietnākam arī apģērbā. Normālas, klasiskas bikses, pogājami krekli, un vispār – "smart casual" ģērbšanās stils ir tas, kas vīriešiem piestāv, manuprāt, vislabāk."

Arī Kristīnei (21) ir sava versija par netīkamām vīriešu garderobes detaļām: "Rūtaini krekli ar īsām rokām. Nē, vispār krekli ar īsām rokām! Man tas atgādina autobusa šoferus. Vēl vajag? Sandales ar zeķēm, sasienamie, klasiskie trenči kā sievietēm un vēl, un vēl..."

Arī Mairitai (31) ir līdzīgs domu gājiens par sievišķīgām drēbēm. "Mūsdienās stils ir saplūdis kopā. Vīrieši velk sievišķīgas drēbes un otrādi. Nezinu, man kaut kā nepatīk. Ja vīrieši sāk vilkt klabošas kurpes, smaržoties ar saldām smaržām un ap roku likt rokassprādzes – man tas ir par daudz. Bet var jau būt, ka es no modes neko nesaprotu."

Vijai (20) arī acīs kož rotas lietu izvēle. "Nepatīk, ja vīriešiem ir auskari – lieli un mirdzoši. Domāju, ka daudz vīrišķīgāk izskatās, ja bez tiem iztiek."

Aija (24) savukārt akmeni met matu modes lauciņā. "Mani kaitina tās jaunās izskūtās frizūras. Izskatās, kā gaiļi. Traki izskatās, ka ir arī tie izskūtie zīmējumi sānos."

Varbūt ir vēl kas ļoti kaitinošs, ko neesam iekļāvuši sarakstā? Komentāros dalies ar savu viedokli!

*Visu sieviešu vārdi ir mainīti, lai pasargātu viņas no aizkaitināto vīriešu ķetnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!