Foto: instagram.com/theunseenalchemist

Skaistumkopšanas un arī zinātnes pasauli februāra izskaņā burtiski satricinājusi ziņa par kādu izgudrojumu, kas patiešām ieinteresējis daudzus. "The Unseen" un tā dibinātāja, zinātniece Lorēna Bovkere izgudrojusi pirmo toņus mainošo matu krāsu, vēsta "Forbes".

Lai izprastu pašu izgudrojumu jau pamatā, ir jāsaprot, ka radītā matu krāsa nemaina matus uz kādu konkrētu un vienu matu toni, kā visas mums līdz šim zināmās matu krāsas, bet tā mainās atkarībā no temperatūras svārstībām. Piemēram, kad gaisa temperatūra būs zema, mati rotāsies melnā krāsā, bet kad gaisam sasilstot, tie kļūs sarkani. Tāpat ir arī ar citiem toņu pāriem – no pelēki sirma uz zila, no zila uz baltu un no melna uz dzeltenu.

Kādām jābūt temperatūras svārstībām? Matu krāsa mainīsies, ja iziesi no iekštelpām vai arī tad, ja mainīsies tava ķermeņa temperatūra, piemēram, kad nosarksi. Bovkere skaidro, ka tā ir visai interesanta likumsakarība – ko jutīs ķermenis, to atspoguļos mati.

Lai pavēstītu pasaulei par savu izgudrojumu, zinātniece kopā ar radošo grupu izveidojusi īsfilmiņas, tomēr, kā teic pati, tās ir tik skaistas un mākslinieciskas, ka cilvēki var nenoticēt redzētajam, tomēr zinātniece uzsver, ka rezultāts ir patiess.
Matu krāsa, kā jau visas, ar laiku izmazgājas, respektīvi pēc dažām mazgāšanas reizēm efekts zudīs.


Lai gan produkts ir jau izstrādāts un pilnībā gatavs, tas vēl nav pārdošanā. Bovkere cer, ka līdz 2017. gada beigām tas sasniegs visus interesentus un cilvēki varēs izmēģināt šī produkta burvību arī paši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!