Foto: Shutterstock
Ir ļoti daudz sieviešu, kas uzskata, ka bieža matu mazgāšana ir kaitīga. Tomēr izrādās, ka tad, ja lieto dažādus matu kopšanas līdzekļus, kaitīgi ir matus nemazgāt regulāri. Sausā šampūna lietošana tā vietā, lai matus izmazgātu, var veicināt to ieaugšanu un pat izkrišanu.

Triholoģe Inga Zemīte pieņēmumu, ka bieža matu mazgāšana ir kaitīga, pieskaita pie izplatītākajiem mītiem, kas saistīti ar matu kopšanu. Cilvēki nereti domā, ka, bieži mazgājot matus, tie kļūst sausi, sāk pastiprināti taukoties vai izkrist. Matu speciāliste atklāj, ka mati jāmazgā tik bieži, cik tie kļūst netīri, jo ūdens, tāpat kā piemērots matu kopšanas līdzeklis, nekaitē mata veselībai un izturībai, kā arī nekādā veidā neietekmē to, cik lielā mērā izstrādājas sebums, kas matus padara taukainus. Ja pēc mazgāšanas tomēr parādās sausuma vai kairinājuma sajūta, pie vainas, visticamāk, ir neatbilstoša šampūna izvēle.

Tomēr izrādās, ka tam, cik bieži mazgājam matus, tomēr ir nozīme. "Women’s Health" norāda, ka matu nemazgāšana to stāvokli ietekmē negatīvi. Īpaši gadījumos, kad tiek lietots sausais šampūns un dažādi citi matu kopšanas līdzekļi. Ja tiek lietoti dažādi matu kopšanas līdzekļi, tie var nobloķēt matu folikulus un izraisīt matu ieaugšanu. Jo retāk mazgāsi matus, jo vairāk līdzekļu sakrāsies uz tavas galvas ādas un vairāk cietīs mati.

Jāpiebilst, ka kaitīgi nemazgāt matus ir arī cilvēkiem, kas nelieto dažādus matu kopšanas līdzekļus. Īpaši tas attiecas uz cilvēkiem, kam mati ātri taukojas. Uz matiem nonākušās vielas piesaista putekļus, kas arī var nobloķēt matu folikulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!