Foto: Shutterstock
Viesistabas iekārtošana ir īsts izaicinājums – gribas lielu dīvānu, atpūtas krēslu, vieta jāatvēl kafijas galdiņam, tāpat kādai kumodei, plauktiem jāparedz zona, taču nereti vienā telpā tam visam nemaz nav vietas. Oriģināla ideja ir dīvāna galdi, kas ir neliela alternatīva kafijas galdiem un sienu plauktiem.

Ārzemēs šāda tipa mēbeles ir pat ļoti izplatītas, taču Latvijas interjeros reti kas tāds izvēlēts. Dīvāna galdi ir kā radīti garām, šaurām telpām, tie ļoti veiksmīgi pildīs savu funkciju gan kā plauktu virsma, gan dažreiz kā galdiņš.

Telpā, kur izvietots dīvāns un vēl kāda mēbele, visai iespējams, vairs nav vietas kādai kumodei vai plauktu sistēmai, taču kāda virsma vēl vajadzīga. Tad nu šāds neliels dīvāngalds var būt gan kā plaukts, gan galds, pie kura piesēsties.

Šāda mēbele noderēs arī, lai nemanāmi sadalītu telpu dzīvojamajās zonās, nedaudz nosedzot arī mīkstās mēbeles aizmuguri.

Dīvāngaldi var būt dažādi – ar atvilktnēm, pavisam atturīgi savā dizainā, ar vairākiem plauktiem arī apakšā un vēl visādās variācijās, pielāgojoties interjeram un vajadzībām.

Uz dīvāngalda virsmas var novietot galda apgaismojumu, lai dīvānā varētu lasīt, arī kāds telpaugs, aksesuārs labi izskatīsies.

Lūk, variants, kur pavisam neliels dīvāngalds pie vienas no atzveltnēm kalpo kā plaukts, kur nolikt krūzīti vai grāmatu, bet tikpat labi no otras puses var piesēsties ar krēslu un pat ieturēt maltīti vai strādāt ar datoru.

Ideju var attīstīt, liekot šāda tipa virsmu pie visas aizmugurējās dīvāna malas. Šāds risinājums skaisti papildinās interjeru, kur dīvāns novietots telpas vidū.

Šāda mēbele neaizņem daudz vietas telpā, taču ir ļoti daudzfunkcionāla – no plaukta līdz galda virsmai.

Turklāt ar šādu papildinājumu dīvāna noformējums arī uzreiz izskatās interesantāks – ne tik vienmuļš. Šajā gadījumā ērti izmantot virsmu arī krūzes vai glāzes nolikšanai, dīvānā sēdošajiem.

Tomēr nevajadzētu domāt, ka šāds risinājums der tikai un vienīgi nelielām telpām, arī plašām viesistabām dīvāngaldi būs lieliski atradumi un dizaina papildinājumi.

Zem virsmas var paslēpt arī krēslus, šo mēbeli var izveidot ar izbīdāmu virsmu, lai vajadzīgos brīžos plaukts pārvēršas par nelielu leti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!