Foto: Shutterstock

Lai arī cik neparasti tas neizklausītos, mazgāt seju ar gāzētu ūdeni ir viena no jaunākajām skaistumkopšanas tendencēm, ziņo portāls "Cosmopolitan". To gaismā izcēlušas japāņu un korejiešu sievietes, kas savu izvēli pamato ar vairākiem plusiem sejas kopšanā, piemēram, gāzēts ūdens uzlabo asins cirkulāciju un labāk attīra no netīrumiem.

Kā tas darbojas?

Viens no iemesliem, kāpēc tas darbojas ir ūdens pH līmenis. Gāzētam šis līmenis ir tieši tāds pats, kā tavai ādai – aptuveni pieci pH, savukārt krāna ūdenim tas ir par divām vienībām lielāks. Tāpat ūdens ar burbuļiem spēj labāk tikt galā ar eļļām un dažādiem netīrumiem, kas dienas laikā uzkrājušies sejas porās. Arī ogļskābā gāze labi iedarbojas uz ādas audiem, piegādājot tiem asinis un skābekli. Tādējādi visa sejas āda izskatās mirdzošāka un kļūst daudz tīrāka.

Dermatoloģe Dendija Engelmane skaidro, ka gāzēts ūdens ne tikai kopj ādu dziļāk nekā krānā tekošais, bet arī palīdz tikt galā ar netīrumiem un eļļām, kas gluži vai "iekapsulējušies" porās. Viņa norāda arī cirkulācijas palielināšanos, kas visā visumā palīdz uzturēt sejas ādu veselīgāku. Savukārt krāna ūdens minētais pH līmenis ir aptuveni septiņas vienības, kas nereti var ietekmēt sejas ādas ārējo slāni.

Engelmane atklāj, ka ikdienā mazgājot seju ar krāna ūdeni, ilgtermiņā āda var kļūt sausāka. Tāpat var sākt veidoties plaisas, kurās viegli iekļūst baktērijas un dažādi netīrumi, kas attiecīgi var veidot pumpas. Tas skaidrojams tieši ar sejas ādai pārlieku augsto pH līmeni.

Kā norit process?

Viens no variantiem ir gāzēto ūdeni šļakstīt uz sejas, savukārt otrs – aizturēt elpu un iemērkt visu galvu bļodā ar konkrēto ūdeni. Tad izmantot sejas ziepes un maigi izmasēt, notīrīt ādu. Pēc tam noskalot to gāzētajā ūdenī un noslaucīt tīrā dvielī, procesu noslēdzot ar vieglu mitrinošo krēmu.

Engelmane iesaka šo procedūru neveikt katru dienu, it īpaši, ja ir jutīgs ādas tips. Sākumā mazgāšana var likties pat kņudinoša, taču ir vajadzīgs laiks, lai āda pierastu pie izmaiņām. Tāpat mazgāt seju ar gāzētu ūdeni var būt lielisks veids, kā pamosties no rīta un dot ādai jaunu enerģiju, norāda portāls "Allure".

Āzijā gāzēts ūdens tiek pievienots ne tikai ikdienas sejas mazgāšanas rutīnā, bet atrodams arī dažādu skaistumkopšanas produktu sastāvos, piemēram, losjonos un sejas maskās. Korejā un Japānā burbuļi ūdenī ir ierasta lieta, tomēr vēl nav zināms, cik ļoti Eiropas un Latvijas sievietēm patiktu katru dienu izmantot tieši šādu sejas mazgāšanas metodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!