Foto: Shutterstock
Pūtītēm klāta seja, apsārtums, sausums un jutīgums – tās ir tikai dažas no problēmām, ar kādām saskaras daudzas. Tomēr pie vainas šādam ādas stāvoklim var būt neskaitāmi iemesli, tāpēc iedvesmojoties no portāla “Good Housekeeping”, apkopojam piecas kļūdas sejas ādas kopšanā un padomus, kā tās novērst.

Pārāk spēcīgi mazgāšanas līdzekļi

Sejas āda ir salīdzinoši jutīga un pakļauta ikdienas ietekmei, piemēram, mazgāšana, grima uzklāšana, tad tīrīšana un atkārtota mazgāšana. Tāpēc elementiem, ar kuru palīdzību tu seju mazgā vai attīri, būtu jābūt saudzīgiem un atbilstošiem ādas tipam. Ja izvēlies mazgāt seju ar pārlieku spēcīgu līdzekli, tu izjauc un novājini ādas dabisko slāni, noņemot eļļas, keramīdus (palīdz saglabāt mitruma līmeni) un veselīgās taukskābes. Tādā veidā āda kļūst kairināta un sausa.

Biežs pīlings

Saprotams, ka sejas ādai ir vajadzīga regulāra attīrīšanās procedūra, piemēram, pīlings. Tomēr to nevajadzētu veikt pārlieku bieži – tā tikai veicināsi ādas iekaisuma procesus. Tā vietā ikdienā izvēlies saudzīgu attīrīšanas līdzekli un pīlingu veic, piemēram, reizi nedēļā vai arī tad, kad tavai ādai tas ir nepieciešams.

Mitrinošais krēms ar aromatizētājiem

Smaržīgs krēms šķiet lieliska ideja, tomēr sejas āda var liecināt par pretējo. Nereti sievietes, lietojot smaržojošus krēmus, novēro apsārtumu un pat izsitumus, kas var liecināt par alerģisku reakciju. Svarīgi saprast, ka sejas āda ir jutīga, tāpēc tai ir nepieciešami pēc iespējas dabīgāki un saudzīgāki krēmi. Izvēlies tādu krēmu, kuram nav ne smaržas, ne krāsas un uzklāj to tūliņ pēc ādas attīrīšanas – tā aizturēsi mitrumu un nomierināsi poras.

Aizsardzība no saules

Ne tikai vasaras sezonā, bet arī ziemā āda ir jāpasargā no saules jeb UV starojuma. Tas rosina ādas novecošanos un var veicināt plankumu rašanos. Turklāt situāciju pasliktina arī ierīču lietošana, piemēram, sēdēšana pie datora. Tā vietā izvēlies tādus kopšanas līdzekļus, kuros jau ir aizsardzības filtri (SPF) no saules, piemēram, mitrinošs dienas vai tonālais krēms.

Sarkanvīna lietošana

Kā norāda "Good Housekeeping", sarkanvīna lietošana paplašina mazos asinsvadus uz sejas un tāpēc tā kļūst apsārtusi. Līdzīgu sejas krāsu izraisa arī pikanti ēdieni, kofeīns un atsevišķi citrusaugļi. Ja vēlies izvairīties no apsārtumiem un plankumiem, atsakies no sarkanā vīna. Savukārt palīdzēt var pietiekama ūdens uzņemšana. Tomēr, ja ādas stāvoklis neuzlabojas pat pēc visu iepriekš minēto ieteikumu ieviešanas, griezies pie speciālista.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!