Lūpas nenoliedzami akcentē sievietes skaistumu. Neatkarīgi no tā, vai daba tevi apveltījusi ar pilnīgām lūpām, vai ne tik izteiksmīgām kā dažkārt gribētos, ar nelielu meikapa palīdzību jebkuras lūpas ir iespējams padarīt skaistas un izteiksmīgas. Viss, kas nepieciešams, lai iegūtu kāroto, ir ņemt talkā savu iecienītāko lūpu krāsu. Pārliecinoši sarkanas vai neitrāli dabīgas – izvēle ir tavā ziņā.

Līdz ar lūpukrāsu, būs nepieciešams arī lūpu zīmulis. Lūpu zīmuļa galvenais mērķis ir iezīmēt un izcelt lūpas. Saskaņojot lūpukrāsu ar lūpu zīmuli, iegūsi vienmērīgu krāsojumu. Zīmulis var būt tādā pašā krāsā kā lūpukrāsa vai vienu, divus toņus gaišāks. Galvenais nosacījums – pārliecinies, ka lūpukrāsas un zīmuļu krāsa ir vienas tonalitātes, tas ir, pieder pie vēsajiem vai siltajiem toņiem. Izvēloties lūpu zīmuli daudz tumšāku vai gaišāku par lūpu krāsu, iegūsi neikdienišķāku lūpu krāsojumu, piemēram, ombre vai grafiskākas. Noteikumu nav, izvēlies savam tēlam atbilstošo.

Kad lūpukrāsa un zīmulis izvēlēts, vari sāk tās krāsošanu.

Pirms lūpu krāsošanas svarīgi tās mitrināt, vismaz trīs līdz četras minūtes pirms lūpu krāsošanas, uzklāj lūpu balzamu.

Ļoti sausu lūpu gadījumā, pirms balzama uzklāšanas, ieteicams izmantot lūpām paredzētu skrubi, lai padarītu tās gludākas un atvieglotu lūpukrāsas uzklāšanu, kā arī, lai lūpukrāsas tonis, to uzklājot, būtu vienmērīgs.

Kad esi parūpējusies par lūpu ādas veselību, vari sākt iezīmēt lūpas ar zīmuli.

Pārliecinies, ka lūpu zīmulis ir labi uzasināts, lai varētu precīzi iezīmēt lūpu līniju.

Ar lūpu zīmuli vari palīdzēt mainīt lūpu formu. Vari iezīmēt lūpas pa dabīgo lūpu līniju vai tieši virs tās, vizuāli padarot lūpas apjomīgākas. Tomēr atceries – pārāk tālu no dabiskās lūpu līnijas iezīmētas lūpas izskatīsies nedabiskas.

Sāc lūpas iezīmēt no augšējo un apakšējo lūpu centriem, un turpini vilkt līniju līdz mutes kaktiņam. Lai padarītu lūpukrāsu noturīgāku, vari aizpildīt lūpas, tās iekrāsojot ar tikko izmantoto lūpu zīmuli.

Kad esi pabeigusi iezīmēt lūpas ar zīmuli, vari klāt lūpukrāsu. Visvieglāk un precīzāk to būs izdarīt ar tam paredzēto meikapa otiņu. Pārliecinies, ka lūpas ir vienmērīgi nokrāsotas. Nevienmērīgo krāsojumu vietas, piemēram, ārpus lūpu kontūras var pielabot, viegli patīrot ar vates kociņu un uzliekot sejas ādas tonim atbilstošu tonālo krēmu.

Rakstā izmantotie avoti: "Adore Beauty" un "Style Craze"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!