Foto: Shutterstock
Matu salikšana astē ir viens no ērtākajiem veidiem, kā turēt skaisto rotu pilnīgā kārtībā. Lai arī varētu šķist, ka astes piederas vien sporta zālei vai dienām, kad matus nav paspēts izmazgāt, tā nebūt nav. Astes iespējams pārvērst glītā frizūrā, ar kuru iespējams gan doties uz piemājas veikalu vai darbu, gan arī saviesīgiem pasākumiem.

Kādai varētu šķist – ko tad daudz tur vajag izdomāt – saliec matus ar parastu gumiju astē un dodies! Protams, arī šāds variants noder steidzīgiem rītiem, tomēr, lai izmantotu skaisto sievietes rotu visā pilnībā, vērts pie spoguļa pastāvēt nedaudz ilgāk. Tāpat svarīgi piebilst, ka īstu matu īpašniecēm nav pamata justies apbižotām, jo arī viņas var izveidot glītus matu sakārtojumus, kuru galvenā uzmanība vērsta nelielai astei.

Taču ar šādu sakārtojumu īpaši aizrauties nevajadzētu, pāris reizes nedēļā būtu maksimāli pieļaujamais reižu skaits. Problēma meklējama tajā, ka visi ciešie matu sakārtojumi, piemēram, zirgastes un stingrās copes, pārmērīgi bieži lietotas ir kaitīgas taviem matiem un var izraisīt sāpes. Ja jūti, ka dienas beigās velkošā sajūta kļuvusi nepatīkama, apsver brīvāku sakārtojumu variantus, dodot priekšroku vieglajām un zemajām astēm.

Starp citu, tieši zemās astes ir viena no šī gada aktuālākajām tendencēm matu sakārtojumu pasaulē. Šādā veidā salikti mati bija plaši pārstāvēti pavasara modes skatēs, parādot frizūru, kuras veidošanā nav vajadzīgi īpaši palīglīdzekļi. Kādai šāda frizūra varētu šķist neinteresanta, bet citai – ļoti parocīga. Vēl aktualitāšu augšgalā ir arī disko kuplums, vieglas lokas un sarežģīti mezgli. Vairāk uzzini šeit.

Tomēr, ja vēlies matu sakārtojumu īpaši izcelt, vērts padomāt, kā astei piešķirt apjomu un kādu īpašu akcentu. Ja īsos matos iespējas ir ierobežotākas, tad dāmas ar gariem un vidēja garuma matiem var izpausties pēc sirds patikas – rokas var stiept vēl citu gumiju, auduma lentīšu un nelielu pērļu virzienā. Tāpat matus var uzkasīt, lai aste izskatītos kuplāka, kā arī galus ielokot vieglos viļņos. Ja vēlies radīt neuzkrītošu, bet gaumīgu frizūru, gumiju ieteicams aptīt ar matu šķipsnu.

Iedvesmojoties no "Cosmopolitan", turpinājumā iepazīstinām ar glītiem sakārtojumiem, no kuriem var smelties iedvesmu dažādu matu garumu īpašnieces. Attēlos apskatāmās fotogrāfijas sniedz variantus gan steidzīgam darba dienām, gan randiņiem un publiskiem pasākumiem!

View this post on Instagram

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on Aug 8, 2018 at 8:33am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on Dec 4, 2018 at 4:38pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair) on Mar 5, 2019 at 9:04am PST
View this post on Instagram

A post shared by Светлана Коротеева (@svetlana_koroteeva) on Apr 12, 2019 at 9:19am PDT
View this post on Instagram

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on Dec 16, 2018 at 7:02am PST
View this post on Instagram

A post shared by JoJo Fletcher (@joelle_fletcher) on Jul 11, 2018 at 5:26pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts) on Jun 4, 2018 at 8:28pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Hannah Strafford-taylor (@hannahstraffordtaylor) on May 10, 2019 at 10:23am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Jasmine Sanders (@golden_barbie) on Nov 3, 2018 at 9:54pm PDT
View this post on Instagram

A post shared by Riawna Capri | Hairstylist (@riawna) on Mar 1, 2018 at 11:17pm PST
View this post on Instagram

A post shared by Hailey Rhode Bieber (@haileybieber) on Sep 13, 2018 at 6:04am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Kathleen (@kathleen_hair) on Mar 6, 2019 at 5:17pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!