Viens no skaistākajiem pasākumiem, uz kuru varam saņemt ielūgumu, ir mīlestības svētki – kāzas, kurās divi cilvēki vēlas nostiprināt un nosvinēt savu kopdzīvi. Un šķiet, ikvienam ir prieks būt šī notikuma lieciniekiem. Tomēr, gatavojoties šiem svētkiem, ir rūpīgi jāpārdomā savs vizuālais tēls kā kāzu viesim, jo ielūgtajiem draugiem un ģimenei ir liela loma šo svētku atmosfērai.

Varbūt arī tu esi saņēmusi ielūgumu uz draudzenes, māsīcas, sena skolas biedra vai kāda cita kāzām un, tuvojoties svinīgajai dienai, paliec arvien satrauktāka, jo nezini, ko ģērbt mugurā. Lai tevi kaut nedaudz darītu mierīgāku un atvieglotu šo prātošanu, stiliste Krista Timze dalās ieteikumos par kāzu viesu apģērba izvēli, piemērotākajām krāsām un aksesuāriem.

''Sāksim ar to, ka ir ļoti svarīgi apskatīt, vai kāzu ielūgumā ir minēts "dress code". Ja tā, rūpīgi seko tam. Ja tas nav norādīts, kāzu tematika, krāsas un norises vieta būs lieli palīgi tam, lai izprastu kādu tērpu izvēlēties. Piemēram, ja kāzu ceremonija notiek baznīcā vai muižā, tas aicina ģērbt elegantāku tērpu. Ja kāzu ceremonija notiek pludmalē vai jeb kur citur pie dabas, tērps noteikti drīkst būt vieglāks, gaisīgāks. Bet ja tomēr jau pie ielūguma atvēršanas samulsti, nekautrējies pirms tērpa izvēles uzjautāt jaunajam pārim padomu. Jo kurš gan cits varēs pateikt labāk?

Mans ieteikums būtu izvēlēties pasteļtoņus, jo ar tiem nekad nepārcentīsies. Vīriešiem – balts vai pasteļtoņu krekls. Bet ''nē'' saki košajiem toņiem, it īpaši neona un sarkanajai krāsai. Melno izvēlies tikai detaļās. Un, protams, nerakstīto likumu par balto krāsu noteikti zini – tikai līgavai uz to ir tiesības (protams, ja kāzu tematika neparedz ko citu). Varu vēl ieteikt izvēlēties ceremonijai vienu tērpu, vakara dejām un izklaidēm kaut ko ērtāku un nākošajam rītam kaut ko pavisam vienkāršu un praktisku.

Bikškostīms

View this post on Instagram

A post shared by Yuki Akinosho (@yukiakinosho) on Jul 27, 2020 at 1:00pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea | Life + Style Blogger (@chelseacarlyleblog) on May 27, 2020 at 5:09pm PDT

Lieliska izvēle sievietēm, kuras vēlas pārsteigt un izskatīties eleganti. Bikškostīms nav tikai lietišķās ikdienas tērps, tas spēj daudz vairāk, ja dosi iespēju glamūrīgākiem aksesuāriem un kurpēm. Lai tēlam radītu svētku noskaņu, ļoti liela nozīme ir svaigam grimam un frizūrai. Šosezon īpaši aktuāli ir šort-kostīms. Ideāla izvēle, ja kāzas notiks vēl vasaras saulainajās dienās.

Kombinezons

View this post on Instagram

A post shared by Atelier d'Atelier (@atelierdatelier) on Jul 29, 2020 at 12:11pm PDT

Nākošā izvēle, kas var pilnībā aizstāt kleitu, ir elegants kombinezons. Izvēlies to kādā no skaistajiem pasteļtoņiem vai interesantām detaļām – mežģīnēm, ar volāniem plecu daļā, ar interesantu rakstu.

Violets

View this post on Instagram

A post shared by happy_color_fashion (@happy_color_fashion) on Jul 29, 2020 at 5:35pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by happy_color_fashion (@happy_color_fashion) on Jul 28, 2020 at 3:04am PDT

Izvēlies mierīgu violeto toni. Šī krāsa simbolizē līdzsvaru un ir šīs sezonas modes hits, ko būtu grēks neizmantot. Sievišķīgs, elegants tonis, kurš izskatās lieliski jebkurai sievietei un piestāv kāzu tematikai.

Dzeltens

View this post on Instagram

A post shared by Luxury Meets Sustainability (@sarvinworld) on Jul 28, 2020 at 9:31am PDT

View this post on Instagram

A post shared by ENTICO (@enticofashionista) on Jul 30, 2020 at 5:39am PDT

Dzeltens ir viena no šīs vasaras ''must have'' aktualitātēm. Ja izvēle krīt uz šo saulaino krāsu, izvēlies maigu, pastelīgu toni. Mans ieteikums būtu izvēlēties drosmīgākas dzeltenas kurpes vai somiņu.

Pelēks

View this post on Instagram

A post shared by @_lika_dress_2020 on Jul 22, 2020 at 1:31am PDT

View this post on Instagram

A post shared by emm.bloom (@emm.bloom) on Jul 22, 2020 at 6:07am PDT

Zinu, ka patiesībā ir ļoti daudzas, kuras labprāt izvēlētos mazo melno vakarkleitu, ejot arī uz kāzām. Tomēr melna krāsa var neiederēties kāzu tematikā, tādēļ mans ieteikums ir izvēlēties pelēku. Gaišs, maigs pelēkais tonis būs izcila izvēle sievietēm, kurām grūti sadraudzēties ar iepriekš minētajām krāsām.

Maigi ziedi

View this post on Instagram

A post shared by Vintagely (@vintagelygold) on Jul 30, 2020 at 12:24am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Bombyx 💓 Mori (@bombyx_mori_fashion) on Jun 6, 2020 at 1:23pm PDT

Ja pošoties uz kāzām, vēlies tērpam piešķirt romantisku noskaņojumu, vienkārši, klasiski ziedi būs laba izvēle. Ziedu raksti vienmēr piestāvēs kāzām, kuras notiek brīvā dabā.

"Puffy'' plecu daļa

View this post on Instagram

A post shared by Yuki Akinosho (@yukiakinosho) on Jul 18, 2020 at 3:28am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Nebras Gharbi (@nebras_gharbi) on Jul 21, 2020 at 10:37am PDT

Noteikti vari izvēlēties tērpu ar lielām, pufīgām piedurknēm, tā ir viena no pavasara-vasaras modes aktualitātēm. Pat visvienkāršākā kleita ar šāda tipa plecu daļu liek izskatīties eleganti un pārdomāti. Ja izvēle krīt uz šāda tipa tērpu, mans ieteikums, noteikti izvēlies matus veidot uz augšu, lai tērps runā pats par sevi.

Mētelis

View this post on Instagram

A post shared by Cathrine (@osetrina_cardy) on Oct 4, 2019 at 3:06am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Carole Tanenbaum (@caroletanenbaum) on Jun 10, 2020 at 11:57am PDT

Lai arī cik skaistu tērpu mēs neizvēlētos, arī visskaistākajā kleitā sliktākos laikapstākļos mums var kļūt auksti. Tādēļ iesaku vienmēr rūpīgi izvēlēties arī mēteli, ko uzvilkt, kad saule būs norietējusi un vakars kļuvis dzestrāks. Un aizmirsti par jakām – tu esi pelnījusi sildīties zem kvalitatīva mēteļa, kas palīdzēs saglabāt elegantumu arī vēsajā dienas daļā.

Lieli auskari

View this post on Instagram

A post shared by PIETRASANTA (@pietrasanta_official) on Apr 6, 2020 at 4:33am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Bela (@be.la846) on Jul 28, 2020 at 8:10pm PDT

Vēl viena pateicīga modes aktualitāte šosezon, kas ļauj mums pucēties, ir lieli auskari. Pat izvēloties visvienkāršāko bikškostīmu, kombinezonu vai kleitu, kombinējot to ar glamūrīgiem auskariem, svētku noskaņa ir garantēta. Ja košs un izaicinošs tērps var traucēt kāzu atmosfērai, koši auskari ne.

Galvas rota

View this post on Instagram

A post shared by THE FOXY SHOP (@the.foxyshop) on Jun 9, 2020 at 6:51pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by @accessories_by_aor on Jul 22, 2020 at 1:04am PDT

Ļoti aktuālas ir dažādas galvas rotas, ko būtu grēks neizmantot, pucējoties kā kāzu viesim. Ja iepriekšminētie lielie auskari nav pirmā izvēle, tad kā galveno aksesuāru izvēlies kādu skaistu matu aksesuāru, kas kopā ar ieveidotu frizūru piešķirs odziņu tavam tēlam.

Apavi

View this post on Instagram

A post shared by ESENDY (@esendy_studio) on Dec 19, 2019 at 10:01pm PST

View this post on Instagram

A post shared by 🦋 ᴏᴘʜᴇʟɪᴇ ꜱᴛᴏʀᴇ 🦋 (@ophelie.store) on Jul 30, 2020 at 2:02am PDT

Jā, izvēloties tērpu, nav viegli nepāršaut pār strīpu, īpaši tad, ja esi modes mīļotāja un kičīgas lietas ir tava ikdiena. Tomēr, cienot to, ka kāzu dienā līgaviņai jātiek visai uzmanībai, mans ieteikums ir – visdrošākais veids ir izvēlēties vienkāršu, elegantu tērpu, bet ļaujies kaislībām ar apaviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!