Foto: Shutterstock
Aksesuāri ir modes pasaules hameleoni. Vienubrīd kalpo kā apģērba sastāvdaļa, citkārt ir ansambļa spožākā zvaigzne. Ar kādām zvaigznēm šoreiz atnācis pavasaris modes pasaulē? Par aktualitātēm aksesuāru izvēlē stāsta stiliste un iepirkšanās gide Līga Vekmane.

Mājas čībās uz ielas


Foto: Shutterstock

Uzminiet nu, kas šopavasar dominēs modes dāmu skapjos? Nē, tās nebūs stilīgās kedas vai augstpapēžu kurpes. Covid-19 ir atstājis paliekošu nospiedumu arī modes industrijā un slavenību ģērbšanās stila ieradumos, tādēļ pūkainas mājas čības un "Crocs" ir tieši tas, ko šajā sezonā redzēsim ielās.

Nepazaudēt viedtālruni

Foto: Shutterstock

Pērn savu uzvaras gājienu sāka izteiksmīgas briļļu vai saulesbriļļu ķēdes. Šogad uzmanības centrā ir viedtālruņu maciņi, kas, piemēram, iekārti lentē un aplikti ap kaklu. Nejauši aizmirst telefonu mājās vairs nebūs tik viegli!

Soma kā veste. Vai varbūt daudzfunkcionāla darbarīku soma?


Foto: Shutterstock

Kaut ko līdzīgu mēdz nēsāt celtnieki, jumiķi, grima mākslinieces. Šīs daudzfunkcionālās somas būtībā sastāv no dažāda izmēra savstarpēji atdalītām mazākām somiņām. Katru no tām var izmantot kā slēptuvi lūpu krāsai, maciņam, telefonam, vai smaržām. Tās var būt dažādas – gan kā veste, gan vēdersoma.

Sejas maskas


Foto: Shutterstock

Modes noteicēji ir sapratuši, ka sejas maskas no mūsu dzīves tik drīz nekur nepazudīs. 2021. gada pavasara – vasaras sezonā modes dizaineri piedāvā dažādus audumu un piegriezumu risinājumus, papildinot maskas ar ķēdēm, fliteriem un mežģīnēm.

Jostas un somiņas ūdens pudelei


Foto: Shutterstock

Jau vairākus gadus daudz tiek runāts par ilgtspējīgu modi, piemēram, lēto zīmolu vietā izvēlēties kvalitatīvu apģērbu, kas ražots valstīs, kur nenodarbina bērnus un ražošanas procesā netiek piesārņota vide. Tāpat ir zīmoli, kas pārstrādā novalkāto apģērbu un rada jaunu. "Mums nevajadzētu vienaldzīgi stāvēt malā un noskatīties, katram ir jāsāk ar sevi," uzsver stiliste un turpina. "Labs veids, kā sākt ilgtspējas kustību, ir nomainīt plastmasas ūdens pudeli uz daudzreiz lietojamu. Varbūt tieši šī pudele būs tā, kas iedrošinās arī jauniem eksperimentiem jūsu garderobē?"

Uz riteņiem!


Foto: Shutterstock

Velosipēdu ēra ir sākusies. "Esmu dzirdējusi, ka šajā industrijā ir tāds uzplaukums, ka grūti sagādāt detaļas, kur nu vēl nopirkt jaunu braucamrīku," nosmej Līga Vekmane. Skrituļdēlis, skrituļslidas, divritenis, skrejritenis – visi minētie pārvietošanās līdzekļi šovasar būs modes kliedziens numur viens pasaules mērogā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!