Foto: Shutterstock
Pārcelties uz savu pirmo dzīvokli, neatkarīgi, tas ir paša iegādāts vai īrēts, ir liels notikums un visu nepieciešamo gribas iegādāties pēc iespējas ātrāk, lai pilnībā iekārtotu jauno mājvietu un padarītu to ērtu un savai gaumei atbilstošu. Tomēr jārēķinās, ka visu nav iespējams paveikt ātri un ar vienu izbraucienu uz veikalu. Labāk dzīvokļa iekārtojumu izplānot pamatīgi, nesteidzoties un nepieļaujot tipiskākās kļūdas, kuras apkopojis portāls "The Spruce".

Visu mēbeļu iegāde vienā reizē

Saprotams, ka tukšu dzīvokli gribas pēc iespējas ātrāk aizpildīt ar mēbelēm, vēl jo vairāk pašām elementārākajām, lai varētu paēst un gulēt, tomēr vēlme visu nopirkt vienlaicīgi var izvērsties par lielu un dārgu kļūdu. Ieteicams izveidot sarakstu ar būtiskākajām nepieciešamajām lietām un iegādāties tās secīgi pēc svarīguma. Ja tev nepieciešams dīvāns, iegādājies to pirmo un kafijas galdiņu, krēslus un pārējās lietas nopērc citā reizē. Turklāt nenovērtē par zemu vajadzību veltīt laiku, meklējot interjeru papildinošas lietas, kas piestāv viena otrai un galvenais – atbilst tavam budžetam.

Pārāk ātra vietas aizpildīšana

Nesteidzies ar dekorēšanu un vietas aizpildīšanu ar mēbelēm un interjera priekšmetiem. Labāka pieeja ir telpu aizpildīt pamazām, vienu lietu papildinot ar nākamo, gluži kā liekot puzli. Tādā veidā tu labāk varēsi novērtēt, kas piestāv un der kopējam interjeram. Nopērkot visu vienlaicīgi un daudz, ir grūtāk redzēt kopainu un saprast, kas vēl ir nepieciešams un labi izskatīsies kopā ar citām lietām.

Visu pirkšana vienuviet

Viens no galvenajiem dekorēšanas priekšnoteikumiem ir, ka nevajadzētu visu pirkt vienuviet – ne mēbeles un pavisam noteikti ne interjera priekšmetus un aksesuārus. Katrai telpai vajadzētu izskatīties tā, it kā tā iekārtota laika gaitā, nevis vienā dienā, un tas ir praktiski neiespējams, ja viss nopirkts vienā veikalā. Turklāt šādā veidā mājoklis neatspoguļo tavu, bet drīzāk veikala iepirkuma menedžera stilu.

Tikai lētu priekšmetu iegāde

Lielākajai daļai cilvēku, kas pārceļas uz savu jauno mājvietu, ir ierobežots budžets, tādēļ likumsakarīgi, ka viņi meklē pēc iespējas lētākas preces. Un tas nav slikti, jo noteikti ir veidi, kā iekārtot dzīvokli par nelieliem līdzekļiem, taču pat tad, ja budžets ir ierobežots, nevajadzētu aizmirst par kvalitāti prioritārajām lietām. Labāk iegādāties tās vēlāk, bet domājot par ilgmūžību. Piemēram, ja nepieciešams dīvāns, kas bieži tiks lietos, labāk iegātāties to kvalitatīvu, esot drošs, ka tas kalpos ilgāk. Iegādājoties mazāk kvalitatīvas lietas, jārēķinās, ka vienā brīdī tuvākā vai tālākā nākotnē tās var nākties nomainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!