Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) ir sašutusi par nekaunību, kādā veidā Rīgas un Jūrmalas domes amatpersonas izmaksā prēmijas, nerēķinoties ar valdības pasludināto taupības režīmu, kad tūkstošiem policijas, robežsardzes, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem prēmiju izmaksa tika liegta, kad Latvija spiesta aizņemties milzīgas naudas līdzekļus, portālu "Delfi" informēja NPA priekšsēdētājs Armands Augustāns.

NPA uzskata, ka valdībai un Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) jāpieprasa Rīgas un Jūrmalas domes priekšsēdētāju paskaidrojumi un arī demisija.

"Nav pieļaujams, kad šajos ekonomiskās krīzes apstākļos, par ko tiek klāstīts jau kopš septembra, atrodas amatpersonas, kuras nekaunīgā veidā nerēķinās ne ar tautas interesēm, ne ar valdības pasludināto taupību. Atrunāšanas ar it kā noslēgto koplīgumu nav pamatota, jo budžeta iestādēs šāda veida koplīgumu noslēgšana ir apšaubāma. NPA ir aizdomas, ka koplīgums, par ko deklarē domes amatpersonas, iespējams ir noslēgts ar atpakaļejošu datumu," pauž Augustāns.

NPA uzskata, ka Latvijas Ģenerālprokuratūrai, Valsts kontrolei, kā arī Valsts policijai būtu jāveic atbilstoša pārbaude par Rīgas domes un Jūrmalas domes koplīguma noslēgšanu, tā atbilstību normatīvajiem aktiem un prēmijas izmaksāšanas tiesiskumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!