Jautājums: Labdien! Man ir 21 gads, un visu laiku mokos ar kādu problēmu - pēc padušu izskūšanas man tur paliek tāds tumšs pleķis, it kā āda tur būtu tumšāka. Īsti nesaprotu, vai tā ir kāda veselības problēma vai arī ādas uzbūve? Jau iepriekš paldies.

Atbild Veselības centra 4 un Wellslim centra dermatoloģe Līga Jaceviča:

Tumsnējiem cilvēkiem ādas krokās, ielocēs var būt tumšāka pigmentācija. Šāda veida pigmentācija varētu izveidoties arī pēc kairinājuma, ilgstoša iekaisuma, sevišķi, ja āda tiek sauļota.

Kombinācijā ar saulīti pigmentu izgulsnējumus var radīt arī atsevišķu medikamentu, kosmētikas līdzekļu lietošana. Taču nevar aizmirst arī par dažām slimībām, kuru gadījumā var rasties šāda veida pigmentācija. Vislabāk un pareizāk būtu apmeklēt speciālistu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!