Foto: stock.xchng

Jautājums: Labdien! Man ir 15 gadu un nav vairs ne mazāko šaubu, ka man ir piena sēnīte - ir nieze makstī un ap to, ir tādi balti izdalījumu, agrāk tādu nebija. Un nieze pastiprinās it īpaši naktī... Domāju, ka tas varētu būt no antibiotikām, kuras nesen lietoju. Vai man ir vērts iet pie ginekologa (nekad neesmu bijusi vēl)? Vai arī nopirkt aptiekā kādus bezrecepšu medikamentus piena sēnītes ārstēšanai?? Lūdzu, atbildiet pēc iespējas drīzāk!

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Aprakstītās sūdzības visdrīzāk atbilst maksts sēnītes klīnikai, un ja tās parādījušās pēc antibakteriālu medikamentu lietošanas, tad iemesls ir skaidrs.

Neapšaubāmi pareizākais būtu doties uz konsultāciju pie ginekologa, taču tā kā situācija ir neatliekama un palīdzība vajadzīga ātri, tad ieteiktu sekojošo - 1) uzturā censties lietot maksimāli daudz skābpiena produktus (kefīrs, jogurti u.c.), 2) ģimenes ārsts, kas jums izrakstīja antibiotikas, var izrakstīt recepti kādam Flukonazola preparātam, 3) ja recepti nav iespējams dabūt, aptiekā bez receptes var iegādāties Canifug 200 svecītes - tās jālieto pa 1 svecītei makstī uz nakti 3 vakarus pēc kārtas.

Bet pie ārsta tomēr aiziet vajadzētu gan.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!