Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Jau trešo gadu esmu viena. Aizgāju no sava drauga, jo mums bija globālas nesaskaņas  – par vērtībām, principiem. Viņš mani krāpa. Tagad loti uzmanīgi raugos uz vīriešiem, nav tā, ka baigi baigi neuzticos, bet tomēr – gribēju pabūt viena. Atkopties. Bet tagad jūtu – laiks iet, nopietnu attiecību nav, bet seksu sāk vajadzēt ļoti ļoti... Kā man pārkāpt šo pretrunu? Drauga nav, seksa nav. Un šo to negribu, bet miesa prasa. Negribu kļūt par nīgru sievišķi, kas dusmīgs un neapmierināts klīst apkārt. Esmu jauna, smuka, bet bez seksa....

Atbild psihoterapeite Benita Griškeviča (konsultācijas Brīvības ielā 37, pieteikšanās pa telefonu 29204920 vai e-pastu benita@psihodinamika.lv):

Atbilde: Ir ievainota Jūsu spēja uzticēties un mīlēt. Vilšanās un aizvainojums radījuši piesardzību pret tuvām attiecībām, tādēļ pagaidām esat viena. Tagad mīlestības alkstošais ķermenis liek saprast, ka esat gana atpūtusies un laiks raudzīties pēc jaunām attiecībām. Un tas ir lieliski, atliek tikai to respektēt, nekādā gadījumā nenoniecinot savu iekāri un vēlmi pēc seksa! Patlaban seksuālā dziņa mudina Jūs risināt psiholoģiskās problēmas, ja nepieciešams, sadziedējot rētas un  riskējot vēlreiz uzticēties vīrietim vismaz tik daudz, lai būtu iespējams sekss.

Saskaroties ar krāpšanu, Jūs piedzīvojāt ļoti sāpīgu savas sievišķības un seksualitātes atraidījumu. Varbūt tādēļ slāpējat savus seksuālos impulsus un izvairāties no attiecībām, kas itin droši sola seksu, bet kuru mērķis nav kopdzīve? Ja patīkat pati sev, Jūs noteikti patiksiet vēl kādam.

Jā, taisnība, bez mīlestības pilnvērtīgs sekss un garīgs orgasms nav sasniedzams. Bez partnera var būt iespējama pašapmierināšanās, spriedzes izlāde un fiziska apmierinājuma gūšana, bet piepildītai seksuālajai dzīvei nepieciešama mīlestība, emocionāla tuvība, kas visbiežāk nav vienas dienas jautājums. Tomēr tuvāk tam netiksiet, ja nespersiet pirmo soli. Padomājiet, kas tas varētu būt Jūsu gadījumā!

Varbūt  piederat cilvēkiem, kas vispār lēni uzticas, kam ne vien emocionālās tuvības, bet arī cita cilvēka fiziskās pieņemšanas slieksnis ir augsts un nevarat iedomāties, ka spētu savu ķermeni uzticēt kādam, pret kuru nejūtat mīlestību. Tad atliek seksuālās enerģijas sublimēšana jeb likšana lietā darbā, sportā, vaļaspriekos, mācībās un, kas būtiski - aktīvi un pietiekami mērķtiecīgi partnera meklējumi, apzināti plānojot iespējamās tikšanās.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!